Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μείωση ενοικίου λόγω κορωνοϊού - Ποιους αφορά

Αναλυτικά για ποιους θα ισχύσει το "ψαλίδι"

1 Νοεμβρίου 2020 15:26
Μείωση ενοικίου λόγω κορωνοϊού - Ποιους αφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40% ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε, παράλληλα πως «τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό είναι μια δυναμική διαδικασία, καθώς ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής και την εξέλιξη της πανδημίας, οι παρεμβάσεις επεκτείνονται και ενισχύονται».

Αναφερόμενος, ειδικότερα στην υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40% ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στη Ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου» για τουλάχιστον 14 ημέρες εντός του μηνός και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.

  • Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.
  • Για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στη Ζώνη «Επιτήρησης», ισχύει η προαιρετική μείωση ενοικίου, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ.
  • Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζόμενους, συμψηφίζεται το 1/3 της ζημίας τους με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε θεσπίσει το μέτρο της μείωσης του ενοικίου λόγω κορωνοϊού, σημειώνοντας παράλληλα πως το παράδειγμα της Ελλάδας σε αυτό το πεδίο αρχίζουν να ακολουθούν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες», παράλληλα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Θεσσαλονίκη έθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως οι δόσεις ρυθμίσεων ασφαλιστικών οφειλών επιχειρήσεων που κρίνουν με κρατική εντολή αναστέλλονται για το Νοέμβριο και μεταφέρονται στο τέλος των ρυθμίσεων. Να σημειωθεί πως για τις παραπάνω επιχειρήσεις αλλά και για τις άλλες πληττόμενες, δεν προβλέπεται αναστολή των τρεχουσών εισφορών τους για το Νοέμβριο.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Θεόκλητος

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος, μετά από επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει από το απόγευμα του Σαββάτου στα Ιωάννινα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκε συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Να τονιστεί ότι συναγερμός έχει σημάνει στους αρχιερατικούς κύκλους μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ένας από τους Μητροπολίτες που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στη δοξολογία που τελέσθηκε στον Άγιο Δημήτριο, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο λόγος για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητο ο οποίος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα και στο τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε, διαγνώσθηκε θετικός, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση θορύβησε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας καθώς στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, μετείχαν – εκτός από τον κ. Θεόκλητο – αρκετοί ιεράρχες, ανάμεσά τους ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Γρεβενών Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες.

Την ίδια ώρα, έξω από τον Ιερό Ναό είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι περίμεναν, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να τηρούν καν τις απαραίτητες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου ή να κοινωνήσουν.

Η ανακοίνωση για το κρούσμα στον Μητροπολίτη

H ανακοίνωση:

«Ἡ Ἱερά Μητρόπολις ἀνακοινώνει ὅτι ἀπό χθές, Παρασκευή 30η Ὀκτωβρίου, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ἰώσεως.

Ὑπεβλήθη, λοιπόν, στό τέστ τοῦ COVID – 19 καί εὑρέθη θετικός.

Κατόπιν τούτου ὁ Σεβασμιώτατος παραμένει σέ καραντίνα καθώς οἱ ἰατροί του τόν συνεβούλευσαν καί φυσικά τά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, καθώς ὁ Ε.Ο.Δ.Υ. ὁρίζει γιά τόν Κορωναϊό, θά παραμείνουν κλειστά ἐπί δεκατετραήμερο, πρός ἀποφυγή διασπορᾶς τοῦ ἰοῦ.

Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες καί ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεῖ ὅλους νά προσεύχεσθε ὑπέρ αὐτοῦ, ὅπως καί ἐκεῖνος δέεται ὑπέρ ὑμῶν.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share