Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα 534 ευρώ: Λήγει η υποβολή αιτήσεων - Δείτε ποια είναι η τελική ημερομηνία

Σας αφορά!

20 Οκτωβρίου 2020 23:25
Επίδομα 534 ευρώ: Λήγει η υποβολή αιτήσεων - Δείτε ποια είναι η τελική ημερομηνία

Λήγει το Σάββατο η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων σχετικά με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το μήνα Σεπτέμβριο, οι οποίες αφορούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση το επίδομα θα δοθεί και τον Νοέμβριο.

Οι εργοδότες, μπορούν να υποβάλουν μέχρι και τις 24/10/2020 τις δηλώσεις αναστολών των εργαζομένων τους.

Το μέτρο αυτό αφορά συγκεκριμένα επιχειρήσεις που ανήκουν στους εξής κλάδους:

  • Επισιτισμός
  • Τουρισμός
  • Μεταφορές
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων
  • Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι υποβάλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας η μεταφορά πίστωσης ύψους 340.326 ευρώ.

Αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων κα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 340.326 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 729 δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

ΟΑΕΔ - Επίδομα ανεργίας: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα δοθεί η δίμηνη παράταση

Η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας του ΟΑΕΔ, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων αφορά σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς λογαριασμού.

Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Διαβάστε στο Athensmagazine.gr πότε καταβάλλεται το εποχικό επίδομα.

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος, ισχύουν τα εξής:

  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί.
  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου, η καταβολή του πρώτου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, που ακολουθεί, ενώ ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου πενταμήνου του 2020.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share