Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Αποπνέει η προθεσμία - Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Αναλυτικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι

18 Οκτωβρίου 2020 10:30
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Αποπνέει η προθεσμία - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων σχετικά με τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το μήνα Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέχρι ποσού ύψους 534 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους εργοδότες, μπορούν να υποβάλουν από τις 10/10/2020 έως και τις 24/10/2020 τις δηλώσεις αναστολών των εργαζομένων τους. Διαβάστε στο Athensmagazine.gr πότε ξεκινούν οι αιτήσεις του ΟΑΕΔ για 3000 ανέργους σε περιφέρειες.

Το μέτρο αυτό αφορά συγκεκριμένα επιχειρήσεις που ανήκουν στους εξής κλάδους:

  • Επισιτισμός
  • Τουρισμός
  • Μεταφορές
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων
  • Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι υποβάλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας η μεταφορά πίστωσης ύψους 340.326 ευρώ.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιους αφορά

Αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων κα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 340.326 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.

Όπως επίσης και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 729 δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται και τον Νοέμβριο - Τι ισχύει με αναστολή συμβάσεων (Video)

Την επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και του επιδόματος των 534 ευρώ για τον μήνα Νοέμβριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

«Εξετάζουμε την επέκταση των αναστολών και για το μήνα Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία συναπόφασης με το υπουργείο Οικονομικών. Πολύ σύντομα, νομίζω, θα υπάρξει ανακοίνωση», σημείωσε ο κ. Βρούτσης. Επίσης, δείτε τις ημερομηνίες που θα δοθεί η δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας ισχύει μέχρι και τον Οκτώβριο σε επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ, όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων. Τώρα το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται να επεκτείνει το μέτρο και για τον Νοέμβριο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share