Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΟΑΕΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κατάρτισης της Google - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Όλες οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων - Ψηφιακό Μάρκετινγκ»

16 Οκτωβρίου 2020 11:14
ΟΑΕΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κατάρτισης της Google - Πώς θα κάνετε την αίτηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άνοιξε η πλατφόρμα σήμερα για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κατάρτισης ΟΑΕΔ και Google. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα άνοιξε το πρωί της Παρασκευής στις 9:00 και αφορά τον Β’ Κύκλο του δωρεάν εξ αποστάσεως Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων - Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing), για 1.500 επιπλέον νέους ανέργους.

Στόχος του προγράμματος του ΟΑΕΔ και της Google Ελλάδας είναι η «αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά την υπερκάλυψη των 3.000 προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, για τις οποίες υποβλήθηκαν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις μέσα σε 6 ημέρες, ο ΟΑΕΔ και η Google αποφάσισαν από κοινού την άμεση υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΕΔ «τρέχει» αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 9 προγράμματα που δημιουργούν περισσότερες από 40.000 νέες θέσεις εργασίας. Διαβάστε στο Athensmagazine.gr για τα δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα ΟΑΕΔ - Google

Συνολικά, 1.500 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “Grow with Google.”

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ που διαθέτουν γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά εβδομήντα πέντε (75) ώρες κατάρτισης, από τις οποίες σαράντα (40) ώρες Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης και τριάντα πέντε (35) ώρες Σύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Ασύγχρονης Διαδικτυακής Εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης της Google Ελλάδας, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση ολόκληρου του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα εκδοθεί από τη Google και τον ΟΑΕΔ.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής από αύριο Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 έως και την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου και ώρα 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων.

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr ΕΔΩ. Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες→ Δωρεάν κατάρτιση στο ψηφιακό marketing (digital marketing) για ανέργους.

Οι προοπτικές του προγράμματος ΟΑΕΔ - Google

Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατάρτισης, όπως και οι ωφελούμενοι του πρώτου κύκλου, θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι (6) μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ καθαρά για 22 ημέρες τον μήνα και 6 ώρες την ημέρα, ενώ ταυτόχρονα θα ασφαλιστούν στον κλάδο ασφάλισης ασθενείας σε είδος και για επαγγελματικό κίνδυνο.

Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000€ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share