Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΟΑΕΔ-Ειδικό εποχικό επίδομα: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα

Ποιοι οι δικαιούχοι

5 Οκτωβρίου 2020 14:14
ΟΑΕΔ-Ειδικό εποχικό επίδομα: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το ειδικό εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ για το οποίο θα γίνονται πληρωμές των δικαιούχων κάθε Παρασκευή. Παράλληλα, 6 ανοικτά προγράμματα 35.600 νέων θέσεων εργασίας "τρέχει" ο ΟΑΕΔ με ποσοστά επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων

Ειδικότερα η πληρωμή των δικαιούχων του εποχικού δικαιώματος από τον ΟΑΕΔ θα γίνεται κάθε Παρασκευή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν καταθέτουν την αίτηση απαιτούνται περίπου μέχρι 15 μέρες για την πιστοποίηση των στοιχείων τους και την διασταύρωση τους.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ. Η υποβολή της σχετικής αίτησης γίνεται είτε αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω ΚΕΠ.

Για την υποβολή της αίτησης από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην καρτέλα gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα:

https :/ / www . gov . gr / ipiresies / ergasia – ka i- asphalise / anergia / eidiko – epokhiko – boethema – oaed Συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.

Συγκεκριμένα, τα επαγγέλματα: Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού – μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου – κινηματογράφου, του χορευτή – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share