Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησε η πληρωμή του ΚΕΑ - Ποιοι θα δείτε σήμερα χρήματα στους λογαριασμούς σας

Σας αφορά!

28 Αυγούστου 2020 18:56
ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησε η πληρωμή του ΚΕΑ - Ποιοι θα δείτε σήμερα χρήματα στους λογαριασμούς σας

Τα χρήματα στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων του ΚΕΑ - (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) έχουν ξεκινήσει να καταθέτονται και η πληρωμή τους θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες με την πίστωση των χρημάτων στην προπληρωμένη κάρτα. Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησε και η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Η πίστωση των χρημάτων του ΚΕΑ ήταν προγραμματισμένη για αύριο ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντα η πληρωμή ξεκινά την προηγούμενη το απόγευμα. Συνεπώς, τα χρήματα βρίσκονται ήδη στα ΑΤΜ. Αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να πιστωθούν τα χρήματα και στην προπληρωμένη κάρτα.

Συντάξεις: Τότε θα μπουν στους λογαριασμούς σας αναδρομικά και αυξήσεις

Γνωστό είναι το πότε θα μπουν στους λογαριασμούς αναδρομικά και αυξήσεις, σχετικά με την καταβολή των συντάξεων τον επόμενο καιρό, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το χρονοδιάγραμμα για τις συντάξεις Σεπτεμβρίου.

Όπως διευκρίνισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του OPEN TV ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος, έως το Νοέμβριο αναμένεται να καταβληθούν τα αναδρομικά αλλά και οι αυξήσεις των συντάξεων Τα αναδρομικά αφορούν δύο κατηγορίες καθώς οι συνταξιουχοι αναμένουν και τα αναδρομικά από το νόμο Βρούτση με τις αλλαγές που έγιναν στα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά και τα παλαιότερα αναδρομικά του 11μήνου που αποφάσισε να καταβάλλει η κυβέρνηση.

Για την κατηγορία του 11μήνου υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να τα δώσει σχετικά σύντομα προκειμένου να μπει «ζεστό» χρήμα στην αγορά. Ωστόσο, προβληματισμός υπάρχει στους συνταξιούχους για το αν θα πρέπει εισπράξουν τα αναδρομικά καθώς αν το κάνουν, σύμφωνα με τη διάταξη, αποσβένεται κάθε αξίωση που έχουν για αναδρομικά των επικουρικών και για τα δώρα.

Παράλληλα όσον αφορά τα αναδρομικά του νόμου Βρούτση, δηλαδή για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, η καταβολή φαίνεται ότι κατευθύνεται για Οκτώβριο ή για Νοέμβριο (μάλλον με τη σύνταξη Νοεμβρίου στο τέλος Οκτωβρίου, όπως ανέφερε ο εργατολόγος). Επίσης προκύπτουν και κάποια ακόμα αναδρομικά του νόμου Βρούτση που αφορούν τους απασχολούμενους συνταξιούχους, των οποίων η μείωση περιορίστηκε από 60% στο 30%.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share