Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους η τρίτη δόση

Σας αφορά

21 Ιουλίου 2020 14:19
Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους η τρίτη δόση
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 17 Ιουλίου και ώρα 00:01, έκλεισε η προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως συμβαίνει, πριν από κάθε νέα πληρωμή. Επίσης, νέες αλλαγές και διευκρινίσεις υπήρξαν από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας για το επίδομα των 534 ευρώ

Έτσι όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 (αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο) θα καταβληθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως έχει καθιερωθεί για το σύνολο των επιδομάτων).

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα, που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση, ενώ συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Τέλος, ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Νέο επίδομα-ανάσα για 20.000 οικογένειες

Ένα νέο επίδομα-ανάσα έρχεται για 20.000 περίπου οικογένειες, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν έως τις 31 Αυγούστου από τον ΟΠΕΚΑ, λαμβάνοντας 300 ή 600 ευρώ, με την ενίσχυση να ποικίλλει ανάλογα με το εισόδημα.

Η ενίσχυση αυτή αφορά όσους διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας. Τα 600 ευρώ παίρνουν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 3.000 ευρώ και 300 ευρώ παίρνουν όσοι φτάνουν ως τα 4.700 ευρώ. Τα φετινά επιδόματα θα είναι διπλά, δηλαδή 1.200 και 600 ευρώ αντίστοιχα, γιατί μέσα στο 2020 θα πληρωθεί και το 2019 και το 2020, ενώ ένα ακόμη νέο επίδομα φέρνει 1.000 ευρώ στην τσέπη σας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://oreina.epidomata.gov.gr/ και αφορούν το επίδομα του 2019. Μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή των επιδομάτων του 2019, θα ξεκινήσουν, πιθανότατα από Οκτώβριο, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών-μειονεκτικών περιοχών του 2020.
Οσοι επιθυμούν να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του επιδόματος μπορούν να αναζητήσουν απαντήσεις στους συνδέσμους https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories/ και https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/erotiseis-apantiseis/.

Οσοι είχαν ήδη υποβάλει αιτήσεις χειρόγραφα στον ΟΠΕΚΑ και στα ΚΕΠ δεν θα ξανακάνουν νέες γιατί όλες οι προϋπάρχουσες αιτήσεις θα περαστούν στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω των ΚΕΠ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share