Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Ανατροπή με τις αιτήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

16 Ιουνίου 2020 17:59
ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Ανατροπή με τις αιτήσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

ΟΠΕΚΑ: Ανατροπή με τις αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού. Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα Α21 τη Δευτέρα 15 Ιουνίου τελικά δεν θα γίνει κάτι τέτοιο λόγω τεχνικής αναβάθμισης του συστήματος. Ενώ, παρατείνεται η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Όσοι πολίτες βρίσκονται εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας για το επίδομα παιδιού Α21 στις 15 Ιουνίου 2020, θα πρέπει να γνωρίζουν πως, για λόγους που συνεχίζουν να αφορούν την τεχνική αναβάθμιση του συστήματος, η ημερομηνία επαναλειτουργίας της πλατφόρμας μετατίθεται για λίγο αργότερα. Όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ, η ακριβής ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, με νεότερη ανακοίνωση».

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα το λάβουν όλο το καλοκαίρι

Καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν το επίδομα των 534 ευρώ οι εργαζόμενοι στα εποχικά ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή, έχουν δικαίωμα λήψης του επιδόματος για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για υπαλλήλους σε εποχικά καταλύματα και ξενοδοχεία, οι οποίοι όμως δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με άλλο εργοδότη. Σε περίπτωση, κατά την οποία η αναστολή σύμβασης εργασίας ανακαλείται οριστικά, η αποζημίωση ειδικού σκοπού υπολογίζεται κατ' αναλογία των ημερών αναστολής.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας έγινε η πίστωση των χρημάτων για όσους εργαζόμενους παρέμειναν σε αναστολή εργασίας και τον Μάιο. Πρόκειται για 526.000 δικαιούχους, οι οποίοι μοιράστηκαν το ποσό των 208 εκατομμυρίων ευρώ. Εξ αυτών, οι περίπου 216.000 έλαβαν το σύνολο των 534 ευρώ, καθώς έμειναν σε αναστολή εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share