Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κτηματολόγιο: Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων - Ποιους αφορά

Προσοχή!

25 Μαρτίου 2020 10:36
Κτηματολόγιο: Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων - Ποιους αφορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έως την 1η Ιουνίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου. Παράλληλα σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ και εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά πως θα συμπληρώσετε τη δήλωση

"Ειδικότερα, για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο, η παράταση αφορά στα ακίνητα που βρίσκονται:

α) εντός των ορίων των προ-καποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας, Κεστρίνης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας

β) εντός των ορίων των προ-καποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσης, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστης, Μεγάλου Γαρδικίου, Πετσαλίου, Ροδοτοπίου, Αμπελείας, Αμφιθέας, Βασιλικής, Καστρίτσης, Κουτσελίου, Κρανούλας, Κρύας, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισαρείας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάματος και Περιβλέπτου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου", όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση του.

ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρου και ΦΠΑ - Ποιοι τις δικαιούνται

Tην επιστροφή φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ μέχρι το ύψος των 30.000 ευρώ ενέκρινε με εγκύκλιο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Επίσης, πριν από λίγο έγινε και η φορολοταρία και μπορείτε να δείτε εδώ αν κερδίσατε 1000 ευρώ!

Πιο αναλυτικά δίνεται εντολή για εκκρεμείς υποθέσεις κατά την 20η Μαρτίου να διενεργηθεί άμεσα η επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων και φόρου προστιθέμενης αξίας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων εάν το συνολικό ποσό για κάθε δικαιούχο δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

«Ως εκκρεμείς υποθέσεις νοούνται οι υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί πράξη προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου μέχρι την 20η Μαρτίου 2020», αναφέρει η σχετική εγκύκλιος. Επίσης για τις επιστροφής θα διενεργηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος από την ΑΑΔΕ.

Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα το πάρουν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη και ποιοι το καλοκαίρι

Κανονικά θα καταβάλουν το Δώρο Πάσχα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και δεν αναφέρονται στους συγκεκριμένους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών. Ενώ, σε περιορισμό συναλλαγών προχωρούν οι τράπεζες, λόγω των μέτρων κατά το κορωνοϊού.

Στην ενημέρωση για το τρίτο οικονομικό πακέτο ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού, ο Χρήστος Σταϊκούρα μιλώντας για το δώρο Πάσχα ανέλυσε όλο το πλαίσιο για το πότε, πώς και σε ποιους θα δοθεί.

Παράλληλα η ημερομηνία καταβολής του δώρου Πάσχα για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εναπόκεινται στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη. Πρόκειται για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό είτε λόγω αναγκαστικής παύσης λειτουργίας είτε λόγω του ότι έχουν πληγεί και συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι μπορούν να το καταβάλλουν μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Έτσι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη μόνο για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανοιχτή ημερομηνία που θα επιλέξει ο εργοδότης. Σε αυτούς τους εργαζόμενους το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με την αναλογία που έχουν εργαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έκλεισαν θα πάρουν δώρο την αναλογία που τους αντιστοιχεί.

Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα, το οποίο είχε καταργηθεί για το Δημόσιο.

Αυξάνεται το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες - Πού θα κυμαίνεται

Εντός του μήνα σχεδιάζεται η αύξηση του ορίου για ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες, στη σκιά την πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Επίσης, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων που θα λάβουν οι εργαζόμενοι ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να τα πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στα 50 ευρώ από 25 σήμερα αναμένεται να αυξηθεί το όριο για ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, δίχως να χρειάζεται η χρήση κωδικού, από το τέλος του μήνα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share