Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Ο κορωνοϊός… φέρνει παράταση σε καταβολή εισφορών, ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου

Σας αφορά

12 Μαρτίου 2020 10:30
Ο κορωνοϊός… φέρνει παράταση σε καταβολή εισφορών, ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παράταση στην πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών αλλά και παρατάσεις ενός μήνα για την ανανέωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος ενοικίου περιλαμβάνονται στην ΠΝΠ της κυβέρνησης με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε και τι ισχύει για τους μισθούς των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News η ΠΝΠ περιλαμβάνει την παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, την αναβολή των συνεδριάσεων των ΚΕΠΑ, την παράταση κατά ένα μήνα των έγκριτικών για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και το επίδομα στέγασης.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας θα παραταθεί η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αλλά και οι δόσεις καταβολής των ρυθμίσεων που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς με πλήρη ή μειωμένη απασχόληση. Το χρονικό διάστημα της παράτασης δεν θα επιβαρυνθεί με τόκους και προσαυξήσεις.

ΟΑΕΔ: Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις λόγω κορωνοϊού

Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε υποχρεωτικές ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού για τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού στις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται από σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου και θα είναι σε ισχύ έως και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ, η οποία ήδη απεστάλη στις υπηρεσίες του Οργανισμού, όλες οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετατρέπονται σε υποχρεωτικές.

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν να λαμβάνουν τις παροχές, (όπως το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, το ειδικό εποχικό επίδομα, κ.λπ.), καθώς και τις βεβαιώσεις (χρόνου ανεργίας, λήψης επιδόματος ανεργίας, κ.λπ.), αποκλειστικά και μόνο με την υποβολή αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο. Η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και η αίτηση για το τακτικό επίδομα ανεργίας, θα συνεχίζεται στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) ανά την επικράτεια.

Επίσης, οι επιδοτούμενοι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας και, μέχρι πρότινος, απαιτείτο η φυσική παρουσία τους στα ΚΠΑ2, από σήμερα μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους, στέλνοντας email στο ΚΠΑ2 της περιοχής τους.

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει έγκαιρα όλους τους πολίτες για όλα τα προληπτικά μέτρα, που λαμβάνονται, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Ο σύνδεσμος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), μέσω του οποίου μπορούν να επικοινωνούν οι άνεργοι με τον Οργανισμό, είναι: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=egiis.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι συναλλασσόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με την υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ, στον αριθμό 11320.

Ακόμα μια έκτακτη είδηση έκανε πριν λίγες ημέρες ο ΟΑΕΔ την οποία μπορείτε να δείτε εδώ και σας αφορά.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share