Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Κομισιόν δίνει 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό!

«Βόμβα»!

3 Μαρτίου 2020 16:02
Η Κομισιόν δίνει 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό!

Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της επίσκεψης της ηγεσίας της Ε.Ε. στον Έβρο, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευχαρίστησε τους Έλληνες και χαρακτήρισε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά. Φωνές συμπαράστασης προς τον Έβρο και τα νησιά μας ανάρτησαν χρήστες από όλον τον κόσμο, πλημμυρίζοντας το Twitter με το χαρακτηριστικό hashtag #IStandWithGreece (Στο πλευρό της Ελλάδας)

«Ήθελα να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες για τις άοκνες προσπάθειες. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Αφού εξέφρασε τη συμπόνοια της Ε.Ε. στους «μετανάστες που έπεσαν στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων», η Φον ντερ Λάιεν έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε δε, ότι προτεραιότητα είναι να τηρηθεί η τάξη στα ελληνικά σύνορα. «H Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει μία ομάδα ταχείας παρέμβασης» προανήγγειλε, παράλληλα.

«Θα είμαστε σε πολύ στενή επικοινωνία για να παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη» συνέχισε, προαναγγέλλοντας την αποστολή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας, ύψους 700 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα.

«Θα χειριστούμε αυτό το πρόβλημα με ενότητα και αποφασιστικότητα. Όσοι δοκιμάζουν την ενότητα της Ε.Ε., θα απογοητευτούν. Ευχαριστώ την Ελλάδα που είναι η δική μας ευρωπαϊκή ασπίδα» κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Μισέλ: Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε την υποστήριξη στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Αυτό που κάνετε, είναι κρίσιμης σημασίας για την Ε.Ε. Η παρουσία μας, εδώ σήμερα, είναι ένα σημαντικό μήνυμα. Είμαστε μαζί» υποστήριξε.

​Και συμπλήρωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας η προστασία των συνόρων. Εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα σύνορα και να δείχνουμε σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ειδική μνεία έκανε και στη μεταναστευτική συμφωνία του 2016 μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. «Είναι πολύ σημαντικό να υλοποιείται η συμφωνία με την Τουρκία. Περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να τηρεί και να σέβεται όσα προβλέπονται».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share