Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Κούρεμα» δανείων έως και 92%!

Από 391.920 ευρώ καλείται πλέον να πληρώσει 90.685 ευρώ!

10 Δεκεμβρίου 2019 08:59
«Κούρεμα» δανείων έως και 92%!

Τρεις σημαντικές αποφάσεις εξέδωσαν τα Ειρηνοδικεία Βόλου και Χανίων με «κούρεμα» δανείων έως και 92%, ενώ με τα τέλη κυκλοφορίας να έχουν αναρτηθεί στο taxisnet, υπάρχουν και κάποιοι που απαλλάσσονται από αυτά!

Στην πρώτη περίπτωση το Ειρηνοδικείο του Βόλου ρύθμισε τις οφειλές μιας 48χρονης, αποφασίζοντας «κούρεμα» των οφειλών της σε ποσοστό 77%. Έναντι συνολικής οφειλής 391.920 ευρώ καλείται πλέον να πληρώσει στην τράπεζα 90.685 ευρώ.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά ζευγάρι οφειλετών εκ των οποίων η σύζυγος είναι άνεργη από το 2008, στο οποίο το Ειρηνοδικείο Βόλου επέβαλε κούρεμα και ρύθμισε τις οφειλές του προς την τράπεζα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» με τη ρύθμιση του δικαστηρίου το ζευγάρι θα πρέπει να πληρώσει 2.940 ευρώ, ρύθμιση που θα συνδυαστεί και με τη ρύθμιση προστασίας της πρώτης του κατοικίας, για την οποία θα καταβάλει και το ποσό των 35.175 ευρώ για την προστασία της σε χρονικό διάστημα 20 ετών.

Στην τρίτη περίπτωση, το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε δανειολήπτη ο οποίος πέτυχε ρύθμιση του χρέους του και κούρεμα κατά 92%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για οφειλέτη με χρέος 23.191,40 ευρώ σε μια τράπεζα για το οποίο το δικαστήριο αποφάσισε κούρεμα κατά 92% και αποφάσισε να ρυθμίσει το υπόλοιπο με μηνιαίες καταβολές 54 ευρώ για μία τριετία.

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Ανατροπή μεγατόνων! Τελικά θα πάρουν και αυτοί από 500+ ευρώ!

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Μπορεί να δοθεί τελικά σε... λίγους ωστόσο έρχεται μια μεγάλη ανατροπή καθώς θα πάρουν και άνεργοι!

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Athensmagazine.gr;

Οι μακροχρόνια άνεργοι ΟΑΕΔ είναι μία από τις τρεις κατηγορίες, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2019, σύμφωνα με εξαγγελίες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι άλλα αυτά λίγο μετά και την είδηση με τα 400 ευρώ στους λογαριασμούς σας μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου!

Ειδικότερα, μετά τις εξαγγελίες από τον Κ. Μητσοτάκη για το ποιοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα τη φετινή χρονιά, πολλοί ψάχνουν να μάθουν εάν συμπεριλαμβάνονται σε μια από τις τρεις κατηγορίες δικαιούχων.

Μια από τις κατηγορίες δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα είναι και οι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τις εξαγγελίες. Δείτε ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τον οργανισμό!

Μακροχρόνια άνεργοι ΟΑΕΔ: Άνεργοι για διάστημα 12 μηνών και άνω

Μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών. Η ανεργία πρέπει να προκύπτει από δελτίο ανεργίας θεωρημένο αδιάλειπτα από τον ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Μακροχρόνια άνεργοι ΟΑΕΔ: Για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων ποια δικαιολογητικά απαιτούνται
Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1. Οι άνεργοι που εμφανίζονται ως εξαρτώμενα μέλη θα προσκομίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 του ατόμου του οποίου τελούν υπό την προστασία καθώς και παραστατικό μέσω του οποίου δηλώνεται η άρση του λόγου εξάρτησης, όπου αυτό απαιτείται.

Για όσους φορολογούμενους δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος απαιτείται μόνο η κατάθεση συγκεκριμένου υποδείγματος υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 , η οποία θα φέρει τη βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του δηλούντος.

Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)

Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ

Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.
Η Υπηρεσία (ΚΠΑ2) διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε δικαιολογητικό κατά την κρίση της θεωρείται απαραίτητο για τον έλεγχο ανεργίας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share