Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Τι αλλαγές έρχονται στις χρεώσεις των data;

Σας αφορά!

6 Δεκεμβρίου 2019 13:26
Τι αλλαγές έρχονται στις χρεώσεις των data;

Νέες αλλαγές έρχονται στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας μετά από συζήτηση του πρωθυπουργού που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των εταιριών και αφορούσε διάφορα θέματα που αφορούν τον κλάδο όλης της κινητής τηλεφωνίας.

Φυσικά, εκτός από τις νόμιμες χρεώσεις που γνωρίζουμε, μην ξεχνάμε και τις χρεώσεις - απάτες μέσω SMS που σας έχουμε αναφέρει κατά καιρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των εταρειών δεσμεύτηκαν ότι εντός των επόμενων ημερών θα εφαρμόσουν νέα τιμολογιακή πολιτική στις χρεώσεις των δεδομένων.

Πιθανότερη εκδοχή είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι θα υπάρξει αύξηση των δεδομένων χωρίς αύξηση του κόστους για τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως προς τις χρεώσεις η παραίνεση του πρωθυπουργού προς τις εταιρίες ήταν να εξετάσουν την παροχή σημαντικά περισσότερων δεδομένων στην ίδια τιμή ώστε τα τιμολόγια να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τα ευρωπαϊκά.

Οι εκπρόσωποι των εταιριών απάντησαν πως θα το εξετάσουν άμεσα και θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις - αλλά αυτές θα γίνουν από κάθε εταιρία μεμονωμένα, στα πλαίσια της εμπορικής πολιτικής τις κάθε μιας και του ανταγωνισμού . Κύκλοι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής έχουν διατυπώσει ένα στόχο για διπλασιασμό δεδομένων με τα ίδια τιμολόγια.

Όσον αφορά τα συγκριτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στις χρεώσεις δεδομένων, οι επικεφαλής των εταιριών κινητής είπαν στον πρωθυπουργό ότι ο τρόπος αποτύπωσης των τιμοκαταλόγων και η σύγκρισή με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά τους αδικεί. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε μια κατακερματισμένη αγορά όπως η Ελληνική, είπαν, οι οποίες δεν αποτυπώνονται στις έρευνες με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται με υψηλότερα τιμολόγια.

κινητή τηλεφωνία

Ένα μεγάλο ζήτημα που ανέδειξαν οι εταιρίες ήταν το θέμα της υψηλής φορολογίας των υπηρεσιών τους. Γεγονός το οποίο είχε συζητηθεί ξανά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και είχε αποφασιστεί η αλλαγή των χρεώσεων για τους χρήστες των καρτοκινητών. Χαρακτηριστικά είπαν ότι υπάρχουν λογαριασμοί ύψους 50 ευρώ στους οποίους οι φόροι πλησιάζουν τα 40. Χωρίς την επιβάρυνση των φόρων οι τιμές στην Ελλάδα είναι κάτω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Ωστόσο πρόσθεσαν ότι παρακολουθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης και εκτιμούν τις νομοθετική τακτοποίηση του καθεστώτος των κεραιών – το οποίο ήταν θολό για χρόνια – και έχουν κάθε πρόθεση να συνεισφέρουν από την πλευρά τους.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης, θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share