Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΑΑΔΕ: Αγοράστε κινητό και λάπτοπ χωρίς ΦΠΑ!

Ποια είναι η εφαρμογή του Taxisnet που θα σας σώσει;

4 Δεκεμβρίου 2019 12:53
ΑΑΔΕ: Αγοράστε κινητό και λάπτοπ χωρίς ΦΠΑ!

Τέλος στα προβλήματα θα δώσει η εφαρμογή του Taxisnet αφού θα μπορείτε να αγοράσετε κινητό, λάπτοπ ή τάμπλετ χωρίς να πληρώσετε ΦΠΑ! Τι ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων; Πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει δοκιμαστική περίοδος για αυτό το νέο project της ΑΑΔΕ! Η ΑΑΔΕ πολλές φορές φέρνει την καινοτομία για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των φορολογούμων όπως με την e-σύνδεση με το μητρώο των δήμων!

Πρόκειται για την e-υπηρεσία η οποία υποστηρίζει την εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 5 του άρθρου 39α του Κώδικα ΦΠΑ, η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2017.

Σύμφωνα με διάταξη αυτή, κινητά τηλέφωνα, laptop, tablet, πωλούνται χωρίς τον ΦΠΑ εφόσον αγοράζονται από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και προορίζονται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση.

Η νέα διαδικτυακή υπηρεσία θα έχει σκοπό την επιβεβαίωση της ιδιότητας του «αγοραστή» ως υποκειμένου με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών του.

Στη νέα αυτή υπηρεσία:

Ως «πωλητής» θεωρείται ο υποκείμενος στον ΦΠΑ που διενεργεί παραδόσεις αγαθών της παρ. 5 του άρθρου 39α (κινητών τηλεφώνων, κονσολών για παιχνίδια, ταμπλετών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φορητών υπολογιστών).
Ως «αγοραστής» θεωρείται ο υποκείμενος στον ΦΠΑ με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου που αποκτά αγαθά της παρ. 5 του άρθρου 39α.

Ως «εκπρόσωπος» θεωρείται κάθε πρόσωπο εξουσιοδοτημένο από τον «αγοραστή» να διενεργήσει εξ ονόματός του και για λογαριασμό του συναλλαγή απόκτησης αγαθών της παρ. 5 του άρθρου 39α.

Η ΑΑΔΕ κάνει τα πάντα για τους φορολογούμενους ώστε να έχουν οφέλη ακόμα και αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο! Πριν λίγες μέρες έγινε η φορολοταρία που μοίρασε 1.000 ευρώ σε χίλιους τυχερούς!

Πώς θα λειτουργεί:

Από τη νέα διαδικτυακή υπηρεσία θα είναι δυνατό:

α) όποιος φορολογούμενος δηλώνει «αγοραστής» να εγγραφεί και να συμπληρώσει τα στοιχεία τα δικά του και των εκπροσώπων του για να πραγματοποιήσει συναλλαγές σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39α, παρ. 5 του Κώδικα ΦΠΑ, δηλαδή να αγοράσει κινητά, κονσόλες παιχνιδιών, laptop και tablet χωρίς να καταβάλει ΦΠΑ στον «Πωλητή».

β) όποιος φορολογούμενος δηλώνει «πωλητής» να επιβεβαιώσει την ιδιότητα του αγοραστή ως υποκειμένου στον ΦΠΑ με δικαίωμα έκπτωσης των εισροών και τη δυνατότητα του «εκπροσώπου» να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή εκ μέρους του αγοραστή, καθώς και να αποτυπώσει μια συναλλαγή του άρθρου 39α. Η υπηρεσία θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από την 1η Δεκεμβρίου 2019. Μέχρι την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε «πωλητές» και «αγοραστές» για δοκιμαστική λειτουργία.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ:

Για τη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορούν να εκδοθούν ειδικοί κωδικοί πρόσβασης, να εγκατασταθεί το πρόγραμμα που διατίθεται, να γίνει η απαιτούμενη εκπαίδευση και προσαρμογή των διαδικασιών, και να γίνουν δοκιμαστικές εγγραφές, εξουσιοδοτήσεις και συναλλαγές.

Δημοπρασία ΟΔΥΥ: Αποκτήστε πανάκριβα αυτοκίνητα "ευκαιρίες" από 300 ευρώ!

Η ΑΑΔΕ διοργανώνει δημοπρασία στην περιοχή της Μαγουλέζας και εσείς έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε πανάκριβα αυτοκίνητα "ευκαιρίες" από 300 ευρώ! ΑΑΔΕ: Ανατροπή στην φορολοταρία! Αυτοκίνητα, σπίτια ακόμα και ταξίδια θα κληρώνονται!

Ειδικότερα μεταξύ των αυτοκινήτων της δημοπρασίας ξεχωρίζουν τρεις Porsche Cayenne, ένα Hummer H2, μια BMW 530d αλλά και πολλά άλλα μοντέλα που διατίθενται σε τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ.

Όπως αναφέρει η σχετική διακήρυξη: «Στις 05-12-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 π.μ., στην αίθουσα δημοπρασιών της αποθήκης Μαγουλέζας της Υπηρεσίας μας στα Άνω Λιόσια, τηλ. Αποθήκης 210.2471988 & 210.2473124, δημοπρατούνται 14 μοτοσυκλέτες για κυκλοφορία, ένα μοτοποδήλατο και 32 επιβατικά αυτοκίνητα για κυκλοφορία.

Η επίσκεψη στην Αποθήκη Μαγουλέζας επιτρέπεται για τρεις (3) εργάσιμες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Δημοπρασίας, ήτοι από 02-12-2019 έως και 04-12-2019 από ώρα 8:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.»

Στην συγκεκριμένη δημοπρασία θα λέγαμε ότι οι Porsche έχουν την τιμητική τους καθώς στη λίστα των οχημάτων περιλαμβάνονται τρεις Porsche Cayenne με τιμές εκκίνησης από τις 8.500 ευρώ!

Ειδικότερα ο πρώην ΟΔΔΥ εκποιεί δύο Porsche Cayenne S με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2005 με τιμές εκκίνησης τις 10.000 ευρώ και 11.500 ευρώ αντίστοιχα ενώ δημοπρατείται επίσης ακόμη μία Porsche Cayenne S με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2004 με τιμή εκκίνησης τις 8.500 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε πως τα συγκεκριμένα μοντέλα κινούνται από βενζινοκινητήρα χωρητικότητα 4,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 340 ίππους.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα στην αγορά των μεταχειρισμένων πωλούνται έναντι 13.000 ευρώ και άνω.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share