Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις: Αυτές είναι οι νέες ελαφρύνσεις! (Video)

Σας αφορά!

16 Οκτωβρίου 2019 16:34
«Ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις: Αυτές είναι οι νέες ελαφρύνσεις! (Video)

Ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις δίνει το υπερπλεόνασμα, που ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο. Τεράστιες φορολογικές αλλαγές! Οι μειώσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις!

Ήδη, στον τρέχοντα προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί «εφάπαξ μέτρα μείωσης του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων, ύψους 138 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το τρέχον έτος».

Μάλιστα, το ποσό δεν αποκλείεται να είναι τελικά μεγαλύτερο, εάν τα στοιχεία του Οκτωβρίου επιβεβαιώσουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα. 120 δόσεις: Παράταση της ρύθμισης 5 έως 15 ημερών για χρέη στην εφορία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει να δώσει το «πράσινο» φως για επανεκκαθάριση του φόρου εισοδήματος με μειωμένη προκαταβολή φόρου, η οποία από το «ασφυκτικό» 100%, θα πέσει στο 95% ή 90%, σε πρώτη φάση. Νέα ρύθμιση για την αποδοχή κληρονομιάς!

Έτσι, χιλιάδες επιχειρήσεις, θα δουν μειωμένη την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, που πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Μειώνεται η φορολογία στα αυτοκίνητα! Ποιοι και πόσα γλιτώνουν;

Σημαντικές φοροελαφρύνσεις για τον κλάδο leasing των αυτοκινήτων αναμένεται να περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Τέλη κυκλοφορίας 2020: Δείτε πόσα θα πληρώσετε! Ποιους «καίνε» οι αυξήσεις;

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλοντας να ενισχύσει τον κλάδο, αλλά και τα έσοδα στα κρατικά ταμεία, σε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί θα προβλέπεται μείωση του φόρου στο leasing αυτοκινήτων, ώστε οι χρήστες να μην επιλέγουν πολύ φθηνά εταιρικά αυτοκίνητα και το κράτος να χάνει χρήματα.

Σήμερα υπάρχουν πέντε συντελεστές φορολόγησης επί της Αξίας Λιανικής Προ Φόρων των εταιρικών αυτοκινήτων, από 4% έως 22%. Με το υπάρχον σύστημα, εάν η αξία του οχήματος, περνά το όριο του χαμηλού συντελεστή φορολόγησης 4%, ακόμη και για ένα ευρώ, τότε αυτομάτως ολόκληρη η αξία φορολογείται με τον επόμενο συντελεστή, το 7%. Ριζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Ποια η παγίδα για χιλιάδες ιδιοκτήτες; (Video)

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η θέσπιση της κλιμακωτής φορολόγησης, δηλαδή να επιβάλλονται οι υψηλότεροι συντελεστές μόνο για το υπερβάλλον ποσό.

Έτσι, εάν, παραδείγματος χάριν, ένα όχημα έχει Αξία Λιανικής 17.500 ευρώ τότε οι πρώτες 12.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 4% (480 ευρώ), τα επιπλέον 5.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 7% (350 ευρώ) και τα υπόλοιπα 500 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 14% (70 ευρώ). Αυτό σημαίνει ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση θα είναι 900, όταν με το προηγούμενο καθεστώς ήταν 2.450 ευρώ. Προκύπτει δηλαδή όφελος για τον χρήστη 1.550 ευρώ. Χρήστος Σταϊκούρας: Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υπόσχεται το φορολογικό νομοσχέδιο! (Video)

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως τα κρατικά έσοδα θα αυξηθούν καθώς οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων θα επιλέξουν ακριβότερα αυτοκίνητα γεγονός που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης και τον ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο στόλος των εταιρικών αυτοκινήτων αποτελεί σχεδόν το 50% του στόλου των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share