Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίδομα ενοικίου: Εγκρίθηκε η πληρωμή Οκτωβρίου!

Τι θα αλλάξει το 2020;

15 Οκτωβρίου 2019 12:10
Επίδομα ενοικίου: Εγκρίθηκε η πληρωμή Οκτωβρίου!

Επίδομα ενοικίου: Λογαριασμό της ΔΕΗ στο όνομά του θα πρέπει να έχει όποιος θα κάνει αίτηση για επίδομα ενοικίου, από την 1η Ιανουαρίου του 2020!

Να υπενθυμίσουμε: Επίδομα 350+ μέχρι τέλος του μήνα! Τεράστια ανάσα

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 28.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης που αφορά στην καταβολή του επιδόματος στέγασης μηνός Οκτωβρίου 2019.

Το παραπάνω προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια».

Οι αλλαγές

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει από τον Μάρτιο του 2019 ότι θα πρέπει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του αιτούντα ή μέλους του νοικοκυριού.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος που θα πρέπει να βάλουν τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους, θα κληθούν να καταβάλλουν το τίμημα 130 ευρώ που χρεώνει η ΔΕΗ για την μεταφορά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση

Για τη χορήγηση του επιδόματος απαιτούνται η δήλωση και η αποδοχή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου. Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για το σύνολο της περιόδου χορήγησης του επιδόματος. Αν δηλαδή το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει μέσα στη δωδεκάμηνη περίοδο επιδότησης του ενοικίου, ο δικαιούχους δεν μπορεί να το ανανεώσει.

Έως τις 31/12/2019 πρέπει η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να μεταφερθεί στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

Το επίδομα δεν καταβάλλεται εάν ο αιτών δεν έχει δηλώσει στην αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Το επίδομα ανακαλείται σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα ή περισσότερα μέλη νοικοκυριού συμμετέχουν σε παραπάνω από μία αιτήσεις.

Επίδομα - κοινωνικό μέρισμα: Πληρωμές και ποσά! Πάνω από 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας

ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21: Ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 οι πληρωμές για ΟΠΕΚΑ επίδομα παιδιού Α21 σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Κοινωνικό μέρισμα δεν αναμένεται να καταβληθεί φέτος.

ΟΠΕΚΑ: Σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις πληρωμές.

Όλες οι πληρωμές γίνονται συνήθως νωρίτερα από την καθορισμένα ημέρα.

Η εντολή φεύγει και τα λεφτά είναι στα ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενη μέρας.

Δείτε επίσης: Νέο επίδομα 399 ευρώ! Τεράστια ανάσα

ΟΠΕΚΑ: Έτσι είχε ανακοινωθεί ότι στις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ.

Η πίστωση ως συνήθως ξεκίνησε να φαίνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων απο σήμερα Τρίτη τις απογευματινές ώρες.

Πότε καταβάλλεται το επίδομα ενοικίου του ΟΠΕΚΑ

Το επίδομα ενοικίου θα είναι στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την προηγούμενη ημέρα, αν το επιτρέψει η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».

Κοινωνικό μέρισμα δεν αναμένεται να πληρωθεί για το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε η πληρωμή για το επίδομα ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ.

ΟΠΕΚΑ: Το επίδομα ενοικίου θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι και την 31 Αυγούστου και έχει εγκριθεί.

Άρχισε η πληρωμή για επίδομα ενοικίου.

Για να εγκριθεί η αίτηση για επίδομα ενοικίου απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης!

Τι ισχύει για το κοινωνικό μέρισμα 2019;

Το κοινωνικό μέρισμα ήταν ένα βοήθημα το οποία ξεκίνησε να χορηγεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τα Χριστούγεννα του 2017, καθώς η κυβέρνηση κάθε τέλος του χρόνου διέθετε το υπερπλεόνασμα για την στήριξη των αδυνάτων.

Όπως είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα είχε ανακοινώσει από πέρσι στη ΔΕΘ, φέτος, εφόσον κέρδιζε της εκλογές (κάτι που δεν κατάφερε), δεν θα έδινε κοινωνικό μέρισμα αλλά το υπερπλεόνασμα θα έπαιρνε μορφή μόνιμων φοροελαφρύνσεων.

Δείτε επίσης: Τεράστια ανάσα: Επιδόματα 2.000 ευρώ μέχρι την Παρασκευή!

Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει για φέτος κοινωνικό μέρισμα, αλλά, όπως ενημέρωσε ο κ. Πέτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναμένεται να χορηγηθεί στο τέλος του 2020.

Σε όλα αυτά όμως, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον αστάθμητο παράγοντα των οικονομικών στοιχείων. Δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανένα αν ο κρατικός προϋπολογισμός στο τέλος του χρόνου αφήσει περιθώριο για… δώρα που ενδεχομένως πάρουν την μορφή κοινωνικού μερίσματος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share