Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο!

Ποιες τράπεζες παίρνουν εντολή;

7 Οκτωβρίου 2019 16:43
Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο!

Η Ελλάδα βγαίνει, ξανά, στις αγορές με δεκαετές ομόλογο, ύστερα από το «σινιάλο» της κυβέρνησης στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Σας αφορά: Κάνετε αγορές με πιστωτική κάρτα; Δείτε τις αλλαγές που έρχονται!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2020, που προβλέπει πλεόνασμα ύψους 3,56%, η κυβέρνηση έδωσε το σήμα για άμεση έξοδο στις αγορές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ΟΔΔΗΧ, με τη σειρά του, θα προβεί σε επανέκδοση 10ετούς ομολόγου. Πρόκειται για reopening του 10ετούς ομολόγου, που είχε εκδοθεί με τιμή στο 3,875% και είχαν αντληθεί 2,5 δισ. ευρώ. Αναδρομικά: Αναλυτικός οδηγός για 1,5 εκατ. συνταξιούχους! Ποιοι διεκδικούν τις συντάξεις τους; (Video)

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αποτυπωθεί η σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα, από την τελευταία έκδοση που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο (με κουπόνι 3,9%).

ξοδος στις αγορές: Αύριο -ή μεθαύριο- η έκδοση του ομολόγου
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ομόλογο είναι θα είναι 10ετές με επιτόκιο 1,5% με 1,6% ενώ ο στόχος θα είναι η άντληση περί των 2 δισ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Η έκδοση του ομολόγου αναμένεται να γίνει είτε αύριο, 8 Οκτωβρίου, είτε την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει υπερκαλύψει το πρόγραμμα δανεισμού για το 2019 ενώ και για το 2020 οι δανειακές της ανάγκες είναι περιορισμένες.

Ποιες τράπεζες παίρνουν εντολή

Ο ΟΔΔΗΧ, σύμφωνα με την ανακοίνωση για το reopening του δεκαετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο, έδωσε τη σχετική εντολή σε τράπεζες για να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan.

Η ανακοίνωση για το ομόλογο και την εντολή προς τις τράπεζες:

Ενδιάμεσες εκπτώσεις, Black Friday, Cyber Monday και χειμερινές εκπτώσεις! Πότε έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε φθηνά;

Μπορεί οι καλοκαιρινές εκπτώσεις να τέλειωσαν οι ευκαιρίες για φθηνές αγορές όμως συνεχίζονται. Εκπτώσεις 2019: Μέχρι πότε διαρκούν - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα;

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές από τις αρχικές ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβρη. Ακολουθούν όλες οι ευκαιρίες που έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Black Friday: Φέτος η Black Friday πέφτει στις 22 Νοεμβρίου 2019. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι θα αυξηθεί ο τζίρος και θα μπουν χρήματα στα ταμεία τους.

Cyber Monday: Τρεις μέρες μετά την Black Friday έρχεται η Cyber Monday όπου οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία για φθηνές ηλεκτρονικές αγορές. Φέτος η Cyber Monday πέφτει στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Πέντε ημέρες μετά τη Cyber Monday, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν τις εκπτώσεις του πρώτου δεκαήμερου του Νοεμβρίου. Εκτός από τις παραπάνω συγκεκριμένες ημερομηνίες εκπτώσεων τον Νοέμβριο, οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν και από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Σεπτεμβρίου, με ημερομηνίες που δεν είναι συγκεκριμένες κάθε χρόνο.

Αυτό ισχύει γιατί σύμφωνα με τον νόμο, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις καθορίζονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Οι επόμενες εκπτώσεις είναι οι λεγόμενες χειμερινές που ξεκινούν με τον νέο χρόνο και συγκεκριμένα από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share