Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σας αφορά: Έρχεται επιστροφή φόρου εισοδήματος!

Μέσα στον Ιούνιο...

3 Ιουνίου 2019 13:07
Σας αφορά: Έρχεται επιστροφή φόρου εισοδήματος!

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει επιστροφή φόρου εισοδήματος. Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται ο δεύτερος γύρος επιστροφής φόρων στους δικαιούχους φορολογούμενους.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Δευτέρα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής με τους διευθυντές υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε ο προγραμματισμός των ενεργειών της Αρχής για τον μήνα Ιούνιο, με κυριότερη την εφαρμογή του προγράμματος των επιστροφών φόρων.

Η πρώτη παρτίδα είχε φτάσει στους δικαιούχους την Παρασκευή 24 Μαΐου, λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές 2019 και τον πρώτο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Πρόκειται για όσους φορολογούμενους έσπευσαν να υποβάλλουν νωρίς τις φορολογικές δηλώσεις τους και δικαιούνται επιστροφής φόρου.

Στον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται επίσης η πληρωμή της δεύτερης δόσης των δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης είχε γίνει νωρίτερα φέτος και αφορούσε όσους είχαν υποβάλει αιτήσεις κατά την πρώτη φάση τον Ιανουάριο. Την ίδια ημερομηνία (28 Ιουνίου) θα δημοσιοποιηθεί και η λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

Δημοσιεύονται οι μεγαλοφειλέτες της ΑΑΔΕ!

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εφαρμόζει το πρόγραμμά της ανεπηρέαστη και ανεξάρτητα από το προεκλογικό κλίμα επισήμανε ο Διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής σε συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές των υπηρεσιών της.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε: δημοσιοποίηση της λίστας μεγαλοοφειλετών στις 28/6, πληρωμή β’ δόσης πετρελαίου θέρμανσης μέχρι 28/6 και επιστροφές φόρου εισοδήματος ΦΠ μέσω τραπεζών το δεύτερο 10ήμερο Ιουνίου.

Ο Γιώργος Πιτσιλής τόνισε προς τους Διευθυντές τα ακόλουθα: «Κάνουμε τη δουλειά μας, απολύτως ανεπηρέαστοι και ανεξάρτητοι απο το προεκλογικό κλίμα. Εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα το ελεγκτικό μας προγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Συνεχίζουμε με την εφαρμογή του προγράμματος των επιστροφών φόρων και την εκπλήρωση των λοιπών υποχρεώσεών μας, οπως άλλωστε οφείλουμε. Εφαρμόζουμε και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση όλα τα μεταρρυθμιστικά έργα που εχουμε στο επιχειρησιακό μας σχέδιο. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις προσωπικές μας συμπεριφορές και εμφανίσεις στο δημόσιο χώρο. Είμαστε ανεξάρτητη αρχή και υπηρεσία που υπηρετεί ολους τους πολίτες και όλες τις επιχειρήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

120 δόσεις: Πάνω από 45.000 οι αιτήσεις!

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνουν οι φορολογούμενοι για την ένταξη των οφειλών τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτό προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) υποβλήθηκαν περισσότερες από 45.000 αιτήσεις από οφειλέτες.

Το ύψος των οφειλών που αφορούν οι αιτήσεις αυτές ανέρχεται σε 402 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 311 εκατ. ευρώ είναι κύρια οφειλή και τα 91 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις. Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των ενδιαφερόμενων. Σημειώνεται ότι λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση σε ημερομηνία μετά από αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share