Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σας αφορά: Δείτε τα προϊόντα που πάνε στο 13% στο σούπερ μάρκετ! Πόσο θα μειωθούν οι τιμές;

Αναλυτικά η λίστα!

17 Μαΐου 2019 13:31
Σας αφορά: Δείτε τα προϊόντα που πάνε στο 13% στο σούπερ μάρκετ! Πόσο θα μειωθούν οι τιμές;

Με μείωση των τιμών κατά 8,9% οδηγεί η αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ σε βασικά είδη τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας METRO – My Market o συνολικός αριθμός των κατηγοριών που επηρεάζονται από την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ είναι 56. Από αυτές οι σημαντικότερες αφορούν κωδικούς προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Πρόκειται για τις εξής:
-ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ (π.χ. αλίπαστα, ταραμά, ρέγγες, σολομό, καπνιστά σκέτα είτε σε λάδι, πέστροφα, βακαλάο υγράλατο είτε ξηράλατο)

-ΑΛΜΥΡΑ ΚΡΑΚΕΡΣ

-ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ (αφορά σε 4 διαφορετικές κατηγορίες και περιλαμβάνει ψωμί τοστ, πίτες για σουβλάκι, φρυγανιές, παξιμάδια και κριτσίνια. Ισχύει επίσης για όλα τα προϊόντα που τοποθετούνται στη ζεστή γωνιά των χώρων πώλησης των σούπερ μάρκετ, φρέσκα & κατεψυγμένα ψωμιά, κρουασάν, κουλούρια Θεσσαλονίκης κ.α.)

-ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ (αλάτι, ξύδι, λεμόνι, ζωμοί ψυγείου)


-ΓΛΥΚΑ (αφορά σε 3 διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν μπισκότα, σοκολατοειδή, κουλουράκια, γλυκά κουταλιού, πραλίνες, φυστικοβούτυρο, χαλβάδες, ταχίνι, λουκούμια, παστέλια)

-ΓΛΥΚΑ SNACKS (κρουασάν, τσουρέκια, κέικ)

-ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ

-ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ (εκτός νιφάδων βρώμης)

-ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ - ΚΡΕΜΕΣ / ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ (κρέμες, ρυζόγαλο, ζελέ, μουσταλευριά, γλυκά κ.α.)

-ΕΤΟΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

-ΖΥΜΕΣ ΝΩΠΕΣ & ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ

-ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

-ΚΑΦΕΔΕΣ - ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ

-ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ

-ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

-ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΛΙΠΗ

-ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ (σούπες, ζωμοί, πουρές κ.α)

-ΜΑΡΓΑΡΙΝΕΣ

-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

-ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ - ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

-ΟΡΕΚΤΙΚΑ (ελιές, τουρσιά, έτοιμες σάλτσες ψυγείου, έτοιμες σαλάτες)

-ΠΑΓΩΤΑ

-ΡΟΦΗΜΑΤΑ

-ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ

-ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΩΝ (μαγιονέζες, μουστάρδες, κέτσαπ, dressings, σάλτσες)

-ΤΟΜΑΤΟΠΡΟΙΟΝΤΑ

-ΤΣΙΧΛΕΣ-ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ-ΖΑΧΑΡΩΔΗ

-ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ ψυγείου και ραφιού

-ΨΑΡΙ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

-SNACKS ΠΑΤΑΤΑΣ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ


Οι νέες τιμές αναμένεται να ισχύσουν από τη Δευτέρα 20/5/2019. Όσον αφορά στην αλυσίδα METRO- My Market, h μείωση των τιμών αφορά σχεδόν ένα στα τρία προϊόντα που πωλούνται στα καταστήματα, κάτι που μεταφράζεται σε 5.266 προϊόντα. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες και οι κωδικοί προϊόντων για τα οποία μειώνονται οι τιμές αφορούν σχεδόν το 30% των ετήσιων πωλήσεων των My market.

Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι οι αλλαγές στις τιμές, θα ισχύσουν από Δευτέρα ακόμη και στα προϊόντα των Φυλλαδίων και άλλων Προσφορών που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά και στις παραγγελίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα των My market, που έχουν δοθεί πριν από την ισχύ της Νομοθεσίας.
TAGS
σούπερ μάρκετ
ΦΠΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Από Δευτέρα τελικά, ισχύει η μείωση ΦΠΑ!

Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να επισπεύσει τη μείωση του ΦΠΑ.

Όπως λοιπόν, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών την Δευτέρα 20 Μαϊου θα αρχίσει να ισχύει ο νέας μειωμένος συντελεστής

Η μείωση αφορά τα εξής:

- Από το 24% στο 13% σε βασικά είδη διατροφής.

- Από το 24% στο 13% στην εστίαση με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.

- Από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση.

Η σχετική ρύθμιση, σημειώνεται, ψηφίστηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο: «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α' βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις».

Νέα Δημοκρατία: Τροπολογία για επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα προϊόντα εστίασης!

Τροπολογία για επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα προϊόντα εστίασης από την Νέα Δημοκρατία! Αφορά την επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13%!

Εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής Γιάννης Βρούτσης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει αυτή την τροπολογία και «όχι την κουτσουρεμένη που έφερε η κυβέρνηση και δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον το 55% των προϊόντων της εστίασης».

Τροπολογία για την επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13% συνολικά σε όλα τα προϊόντα εστίασης (καφέ, αναψυκτικά, ροφήματα κ.ά), κατέθεσε η ΝΔ στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, με αυτή τη ρύθμιση επιστρέφει ο ΦΠΑ στα επίπεδα του 2014, όταν η ΝΔ τον είχε μειώσει σε αυτά τα επίπεδα στην εστίαση και ο ΣΥΡΙΖΑ τον έφτασε 24%. Τώρα, όπως πρόσθεσε, η ΝΔ ζητεί από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί αν την κάνει δεκτή και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να την ψηφίσουν «ώστε να ανακουφιστεί η οικονομία, να ξαναπάρει αέρα και οξυγόνο το σύνολο των επιχειρήσεων».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share