Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πληρωμές!

Σας αφορά!

7 Μαΐου 2019 10:31
ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πληρωμές!

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται η πληρωμή της β’ δόσης τουεπιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει το διήμερο 23-24 Μαΐου, δηλαδή πριν το Σαββατοκύριακο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ή το αργότερο έως τις 27/5 (ημέρα Δευτέρα).

Για την καταβολή της πρώτης δόσης (1ο δίμηνο 2019) έπρεπε να έχει υποβληθεί το Ε1 φορολογικού έτους 2017. Από τη 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018. Δηλαδή, όπως είπαν πηγές του ΟΠΕΚΑ, για να εισπράξετε τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης. Η πληρωμή αυτή θα αφορά και σε εκκρεμότητες από προηγούμενες οφειλές.

Όπως όλα δείχνουν, η καταβολή των δόσεων και η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα γίνεται κανονικά χωρίς να εξετάζεται αν έχει υποβληθεί η όχι η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018, σημειώνοντας ότι ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Έτσι για την καταβολή της 2ης δόσης και μετά δεν απαιτείται η υποβολή του νέου Ε1.

Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη υποβολή φορολογικής δήλωσης θα βοηθήσει όσους θέλουν να πληρωθούν άμεσα τη β' δόση αλλά και στο να γίνουν οι αναγκαίοι συμψηφισμοί.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Ποια ημέρα θα καταβληθεί η 2η δόση;

Ποια ημέρα θα καταβληθεί η 2η δόση για το επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ; Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει τι συμβαίνει με την εμβόλιμη πληρωμή!

Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή της β’ δόσης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιθανότατα στις 24 Μαΐου.

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι η εμβόλιμη πληρωμή δεν αφορά τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο ή όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως αν κάποιος έχει κάνει λάθος ενώ έχει υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share