Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΟΑΕΔ: Δώρο Πάσχα 2019- Πότε θα καταβληθεί!

Το δώρο είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας!

4 Απριλίου 2019 08:39
ΟΑΕΔ: Δώρο Πάσχα 2019- Πότε θα καταβληθεί!

Το δώρο του Πάσχα καταβάλλεται στους εργαζόμενους πάντα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ οι άνεργοι απο τον ΟΑΕΔ θα το λάβουν στις 18 και 19 Απριλίου!

Χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα, από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Να σας θυμήσουμε Θρίλερ: Κόβεται το Δώρο Πάσχα λίγο πριν καταβληθεί!

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα που έλαβαν επίδομα ανεργίας.

Ανάσα: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς εκατομμύρια Έλληνες!

Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ προς πολλούς Έλληνες πολίτες! Σας αφορά όλους, πως θα καταφέρετε να τα πάρετε; Οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους που είναι επί μήνες απλήρωτοι ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας θα παράσχει το υπουργείο Εργασίας, μέσω νέου ειδικού προγράμματος που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρας και θα "τρέξει" από τον ΟΑΕΔ. Δείτε επίσης για τα 680 ευρώ έκτακτο επίδομα στους λογαριασμούς σας!

Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα αφορά 46.000 εργαζόμενους, που είναι "εγκλωβισμένοι" σε επιχειρήσεις με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, αλλά δεν μπορούν να αποχωρήσουν για να μη χάσουν δικαίωμα αποζημίωσης, δεδουλευμένα κλπ.

Σε κάθε εργαζόμενο αυτής της κατηγορίας θα δοθεί επίδομα ενίσχυσης 1.000 ευρώ και επιπλέον επίδομα επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να μπορεί να αναζητήσει νέα εργασία.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν:

Μισθωτοί και ημερομίσθιοι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον εργοδότη τους τουλάχιστον 6 μήνες - τους οφείλονται δηλαδή δεδουλευμένα 6 μηνών και πλέον.

Εργαζόμενοι που έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, ή δυσμενούς μεταβολής των όρων εργασίας

Εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Το ενδιαφέρον του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ εστιάζεται σε απασχολούμενους σε επιχειρήσεις / κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλη ύφεση και η παραγωγική τους δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί.

Πέραν της καταβολής οικονομικής ενίσχυσης, οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν την επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων,ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν θέση εργασίας στον ίδιο ή σε διαφορετικό κλάδο, σε νέο επάγγελμα, στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας και ενδεχομένως στην αυτοαπασχόληση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά θέματα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share