Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Δείτε ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη! - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα!

Που βρίσκεται ο Παράδεισος και που η κόλαση!

21 Μαρτίου 2019 16:35
Δείτε ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη! - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα!

Αναρωτιέστε ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη και σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;! Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε αυτά είναι τα αποτελέσματα για το ποιες είναι ευτυχισμένες χώρες σύμφωνα με το το πρακτορείο Bloomberg!

Στη λίστα του «Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας» λήφθηκαν υπόψη οι παράμετροι των τελευταίων τριών ετών -2016 έως 2018 - όπως ΑΕΠ, κοινωνική στήριξη από φίλους και οικογένεια, υγιές προσδόκιμο ζωής, ελευθερία επιλογής, γενναιοδωρία, πρόσφατα συναισθήματα - τόσο χαρούμενα όσο και λυπημένα.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η ευτυχία έχει την τιμητική της για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Φινλανδία ενώ η δυστυχία έχει βρει καταφύγιο στο εμπόλεμο νότιο Σουδάν.

Πάντως ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες κατέληξαν ότι γιγάντια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να πλήξει τη Γη! Οπότε τι κι αν βγήκαν τα αποτελέσματα για τις πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη μήπως πρέπει να προσέχουμε περισσότερο;!!

Πρώτη στη λίστα των 156 χωρών της εταιρείας Gallup είναι η Φινλανδία , ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την 82η θέση. Πέρυσι οι Έλληνες ήταν λίγο πιο ευτυχισμένοι (79η θέση).

«Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν στις ηγεσίες πως θα πρέπει να επανεξετάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές καθώς και τις επιμέρους επιλογές ζωής, να αυξήσουν την ευτυχία και την ευημερία», επισημαίνει ο Τζέφρι Σαξ, διευθυντής του δικτύου «Sustainable Development Solutions Network». «Βρισκόμαστε σε μια εποχή αυξανόμενων εντάσεων και αρνητικών συναισθημάτων και αυτά τα ευρήματα δείχνουν τις βασικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν», προσθέτει.

Στην πρώτη δεκάδα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο περιλαμβάνονται τα κράτη που συναποτελούν τις αποκαλούμενες Βόρειες Χώρες.
Για δεύτερη χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη είναι η Φινλανδία και έπονται η Δανία, η Νορβηγία και η Ισλανδία. Η Σουηδία βρίσκεται στην έβδομη θέση, πίσω από την Ολλανδία και την Ελβετία, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και η Αυστρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ελλάδα, που βρίσκεται στην 82η θέση, ακολουθούν η Μογγολία και η «Macedonia» (όπως αναφέρεται χωρίς το «North») στην 83η και στην 84η θέση αντίστοιχα.

Πάνω από την Ελλάδα είναι η Κολομβία, το Καζακστάν, η Νικαράγουα, το Μαυροβούνιο και η Τουρκία.

Οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 19η θέση κατρακυλώντας μία θέση από πέρυσι. Πιο δυστυχισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, του Αφγανιστάν, της Τανζανίας, της Ρουάντα, της Υεμένης, του Μαλάουι, της Συρίας, της Μποτσουάνα και της Αιτής.

Οι πιο δυστυχισμένοι φέτος είναι οι πολίτες του Νότιου Σουδάν (πέρυσι ήταν του Μπουρούντι) το οποίο κατατάσσεται στην 156η και τελευταία θέση της λίστας.

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη

Διαβάστε ακόμα και για τον γηραιότερο άνδρα του πλανήτη που έφυγε από την ζωή πριν λίγο καιρό!

Η Ελλάδα αναδείχθηκε ως «ο καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως»!

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας» απέσπασε η Ελλάδα στα Wave Awards, έναν καταξιωμένο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Η Ελλάδα πήρε το πρώτο βραβείο σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, ενώ τα αποτελέσματα προήλθαν μέσω ψηφοφορίας επαγγελματιών και εξειδικευμένων συντακτών στον θαλάσσιο τουρισμό. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που ήταν υποψήφια στην κατηγορία «Best Destination (Port or Country)» και απέσπασε το 1o βραβείο.

Παράλληλα, η Ελλάδα διακρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στα βραβεία κοινού, ως 2ος πιο αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως- «Favourite Cruise Destination».

Βραβεία Ελλάδα

Τα βραβεία παρέλαβε η προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας, Έμυ Αναγνωστοπούλου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι νικητές των βραβείων και οι συμμετέχοντες, φωτογραφήθηκαν με φόντο τη Σαντορίνη στο επίσημο photo booth των Wave Awards.

Διαβάστε περισσότερα θέματα που πρέπει και σας αφορούν στο Athensmagazine.gr.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share