Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΟΑΣΑ: Επιτέλους έφτασε η μέρα που θα δείχνει τα πραγματικά δρομολόγια των λεωφορείων!

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και το update της εφαρμογής OASA Telematics

14 Φεβρουαρίου 2019 19:09
ΟΑΣΑ: Επιτέλους έφτασε η μέρα που θα δείχνει τα πραγματικά δρομολόγια των λεωφορείων!

Η εφαρμογή «OASA Telematics» βρίσκεται σίγουρα στο κινητό κάθε φοιτητή. Δεν λειτουργεί πολύ σωστά βέβαια κι αυτό είναι κάτι που αποτελεί παρελθόν.

Διότι, όπως είχαμε γράψει πριν περίπου ένα μήνα, η εφαρμογή θα προχωρούσε σε σχετική αναβάθμιση που θα επέτρεπε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα πραγματικά δρομολόγια, προγραμματίζοντας καλύτερα τις μετακινήσεις τους. Αυτό, ήταν κάτι που θα συνέβαινε τον Φεβρουάριο, οπότε, μαντέψτε, η στιγμή αυτή έφτασε.

Τα καλά νέα που λέτε, είναι πως πλέον το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται μέσω της τηλεματικής. Η βελτίωση του συστήματος της τηλεματικής, η μεγαλύτερη από το 2014, επιτρέπει την προβολή του ημερήσιου προγραμματισμού, όπου εκεί αναγράφονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εκάστοτε τρέχουσας ημέρας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και το update της εφαρμογής OASA Telematics, προκειμένου το επιβατικό κοινό να μπορεί να παρακολουθεί τα δρομολόγια και από το κινητό.

Όπως διαβάζουμε στο Athens Transport, στόχος είναι να δοθεί λύση στην απουσία ζωντανής ενημέρωσης των πραγματικών δρομολογίων. Το επιβατικό κοινό, στην ουσία, βλέπει μόνο τα επίσημα δρομολόγια, τα οποία όμως μεταβάλλονται καθημερινά, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε οχήματα και οδηγούς.

Μέσω της τηλεματικής, επίσης, πραγματοποιείται και η άμεση ενημέρωση των επιβατών για συμβάντα που δεν έχουν γίνει πράξη.

Να σημειωθεί πως τα πραγματικά εκτελεσθέντα δρομολόγια ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι ακόμα λιγότερα λόγω βλαβών σε οχήματα, κυκλοφοριακών συνθηκών ή άλλων έκτακτων περιστατικών.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share