Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πικρή αλήθεια: Πώς ζει ένα ζευγάρι με τον κατώτατο μισθό!

Ένα δυνατό γράφημα

29 Ιανουαρίου 2019 17:18
Πικρή αλήθεια: Πώς ζει ένα ζευγάρι με τον κατώτατο μισθό!

Ένα δυνατό γράφημα, στο οποίο περιγράφεται γλαφυρά το πως μοιάζει η ζωή ενός ζευγαριού που λαμβάνει τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Στο παράδειγμα που έχει χρησιμοποιήσει η ομάδα του iForInterview το ζευγάρι έχει μεικτά καθαρά έσοδα 1.092 ευρώ (το άθροισμα δυο εκκαθαρισμένων κατώτατων μισθών).

Στην «εξίσωση» ωστόσο προστίθενται τα ελάχιστα έξοδα ενοικίου (250 ευρώ), δυο μηνιαίες κάρτες για τα ΜΜΜ των 30 ευρώ, τα κοινόχρηστα, δυο καρτοκινητά, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και λοιπά έξοδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι ξεκίνησε ο έρωτας Σίας Κοσιώνη - Κώστα Μπακογιάννη: Το ξέφρενο πάρτι γνωριμίας και οι κοινές διακοπές σε ελληνικό νησί!

Τι απομένει για το εν λόγω ζευγάρι; Σχεδόν τίποτα ή μάλλον το ευτελιστικό ποσό των 212 ευρώ, για δύο άτομα, το μήνα.

«212 ευρώ: για να αγοράσουν ρούχα μόνο στις εκπτώσεις, για να αγχώνονται μήπως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν ταξί, για να τρέμουν τη στιγμή που θα χρειαστεί να αγοράσουν δώρο γάμου στους κολλητούς τους, για να βγαίνουν για ποτό/φαγητό μετρώντας πόσο έφτασε το σύνολο πριν πάρουν άλλη μία μπύρα, για να μην συζητούν καν να κάνουν ακόμα παιδί, για να κοστίζει ένα σουβλάκι 2,20 ευρώ και να λένε πως με ένα χόρτασαν ήδη» καταλήγει το καυστικό κείμενο της ομάδας.


 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share