Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πουλικάκος: "Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένα κακομαθημένο χιπστεράκι - Η Μακεδονία ανήκει στα ζώα της"

"Ο Μέγας Αλέξανδρος κατά κάποιο τρόπο βοήθησε στο να καταστραφεί η Ελλάδα..."

21 Ιανουαρίου 2019 14:26
Πουλικάκος:

Οι απόψεις του Δημήτρη Πουλικάκου προκαλούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σάλο και έχουν δημιουργήσει αίσθηση.

«Ο Μέγας Αλέξανδρος κατά κάποιο τρόπο βοήθησε στο να καταστραφεί η Ελλάδα. Τι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος; Ένα κακομαθημένο χιπστεράκι της εποχής. Η Μακεδονία ανήκει στα ζώα της, όπως λέμε το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Τα ψάρια του Αιγαίου τα ψαρεύουν και οι μεν και οι δε.

Αυτό με τον Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο ήταν άθλιο. Είναι εμπρηστικά αυτά που λέει. Ούτε ως μουσικοσυνθέτη τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Πρέπει να νομιμοποιηθεί η χρήση και της φαρμακευτικής κάνναβης και της ψυχαγωγικής. Έχει πεθάνει ποτέ κανένας από χασίς, από φούντα»;

Η συνέντευξη στο σπίτι του «θείου Νώντα» στα Εξάρχεια εξελίχθηκε τελικά σε επίσκεψη για χαλαρή κουβεντούλα που διήρκεσε κάτι παραπάνω από τρεις ώρες -με τη συνοδεία χυμού από ρόδι- και την οποία απολαύσαμε αμφότεροι. Σαν από σιωπηρή συμφωνία μείναμε μακριά από γνωστά γεγονότα της ζωής του που -άλλωστε- έχει αναφέρει δεκάδες φορές στο παρελθόν, για να σταθούμε περισσότερο σε όσα συμβαίνουν και μας απασχολούν σήμερα, χωρίς να λείπει και η αναφορά στη μουσική που άλλωστε είναι η ζωή του.

Ο Δημήτης Πουλικάκος μέσα από τα δικά του λόγια

Για τα σχόλια προς το πρόσωπό του: Είμαι σκωπτικός και στωικός τύπος. Άλλοι με λένε θεό και άλλοι πρεζόγερο δολοφόνο. Γελάω. Και να σου πω, πιο πολύ με διασκεδάζει το πρεζόγερος δολοφόνος.

Για την ψυχή Κανείς δεν έχει δώσει σαφή ορισμό του τι είναι ψυχή. Άρα πώς υπάρχουν ψυχίατροι και ψυχολόγοι, τι ακριβώς γιατρεύουν; Πώς πλακώνεις τον άλλο στα χάπια όταν κι εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις; Ας λεγόταν αλλιώς αυτή η ειδικότητα, όπως θεραπευτής κοινωνικών προβλημάτων. Είναι λάθος που αυτή η επιστήμη έχει φτάσει να θεωρείται σαν θεσμική ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σία Κοσιώνη: Απίστευτη απόφαση για τα επαγγελματικά της! Μεγάλη ανατροπή!

Για την Εκκλησία Τα ιερατεία είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι μεγάλη πληγή. Ο καθένας μέσα του το έχει λίγο διαφορετικά. Σκέφτομαι μήπως είμαστε λάθος ζαριά ενός καθυστερημένου θεού που μας έφτιαξε αποκτηνωμένους στην ουσία.

Για την αλλαγή της κοινωνικής κατάστασης Από κάτω πρέπει να γίνει, αλλά υπάρχει πολυδιάσπαση. Για τη νομιμοποίηση της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης Δεν πρόκειται να γίνει. Μόνο όταν αποκτήσει παγκοσμίως τα δικαιώματα διακίνησης η Μονσάντο.

Για τις άδειες εξόδου του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη φυλακή Καλά κάνει και τις παίρνει. Όλοι παίρνουν. Καταρχήν δεν θα έπρεπε να υπάρχει φυλακή. Δεν υπάρχει σωφρονισμός.

Για τις ναρκωτικές ουσίες Η πρέζα είναι άλλο πράγμα, σε κάνει να χάνεις την ελευθερία σου γιατί είσαι εξαρτημένος. Αυτό είναι το κυριότερο. Δεν έχει και ποικιλία και στη ζωή είναι ωραία η ποικιλία.

Για την ηλικία του Φάγαμε το γάιδαρο και πάμε για την ουρά. Και η ουρά είναι δύσκολη στο μάσημα, ειδικά αν φοράς και μασέλα. Στην ουρά δυσκολευόμαστε όλοι. Δεν με φοβίζει τι θα γραφτεί όταν θα πεθάνω. Η ζωή είναι το βάσανο, ο θάνατος είναι νιρβάνα. Γίνεσαι ένα με το όλον.

Για την αναγνωρισιμότητά του μετά τους Αυθαίρετους Με ενοχλεί ότι κατά κάποιο τρόπο χάνεις την ιδιωτικότητά σου και το να σε πιάνει στο στόμα το σούργελο του πράγματος με τα πρωινάδικα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεοπτική βόμβα: Ανοίγει ξανά το MEGA!

Για τη συναυλία αλληλεγγύης στο Κύτταρο στις 2 Μαρτίου Καλή είναι η αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία είναι που με βάζει σε υποψίες. Γιατί η φιλανθρωπία είναι κάτι σαν τη φιλοζωία. Οι φιλανθρωπίες πάντα ξεκινάνε από συμφέροντα. Είμαι καχύποπτος με αυτά, όπως και με τις ΜΚΟ.

Για το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο σήμερα Πάω καμιά φορά στο Κόκκινο και κάνω εκπομπή και κάνω και μερικές ταινίες μικρού μήκους. Κυρίως γράφω μουσική, σκαρώνω τραγούδια. Ραδιόφωνο δεν κάνω γιατί δεν με αφορούν τα playlist και η δήθεν τεχνοκρατική σάτιρα και χιούμορ. Τα βρίσκω πολύ στεγνά.

Για υλικό με νέα τραγούδια και επόμενες εμφανίσες Όλο και κάτι θα κυκλοφορήσει, είμαι σε αυτή τη διαδικασία. Επίσης, ετοιμάζω εμφανίσεις μετά το Κύτταρο και μπορεί να πάμε και στην Κύπρο να παίξουμε

Για αυτό που δεν έχει κάνει στη ζωή του και θα το ήθελε πολύ Ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Αλλά δεν έχω τις αντοχές πια.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share