Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει ο νέος κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί;

Όσα πρέπει να ξέρετε!

1 Ιανουαρίου 2019 19:35
Από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει ο νέος κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί;

Tον Φεβρουάριο του 2019 θα εφαρμοστεί ο νέος κατώτατος μισθός όπως υπογράμμισε χτες σε συνέντευξη της η υπουργός Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου.


Ειδικότερα τόνισε ότι το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου θα καθοριστεί το ύψος του κατώτατου μισθού, και από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει.

Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό δεν έχουν αποφασισθεί ακόμη ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται πως θα κυμανθούν μεταξύ 35-40 ευρώ τον μήνα αναδεικνύοντας τις αποστάσεις «κανονικότητας» που συνεχίζουν να χωρίζουν την Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του!


Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr η ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία έχει συσταθεί στη βάση των ισχυουσών διατάξεων νόμου προκειμένου να υποβάλει εισήγηση μεταβολής του κατώτατου μισθού προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αναμένεται εντός των ημερών να υποβάλει το πόρισμά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρούλα Κορομηλά: Δείτε για πρώτη φορά την μητέρα της!

Η εισήγηση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, λαμβάνει όμως υπόψη την κατάσταση της οικονομίας και τις εξελίξεις σε βασικούς δείκτες όπως η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα, η απασχόληση και η ανεργία.

Η υπουργός Εργασίας θα λάβει εντός Ιανουαρίου την τελική απόφαση για τις αυξήσεις, την οποία θα εισηγηθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share