Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Έσκασε τώρα: Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2019!

Σας αφορά!

28 Δεκεμβρίου 2018 14:31
Έσκασε τώρα: Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2019!

Το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στα τέλη κυκλοφορίας έστω και την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, ανακοίνωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η αρμόδια Υφυπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όταν ρωτήθηκε για τυχόν αλλαγές στα ποσά, είπε πως εξετάζονται γενικότερα σενάρια για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας λήγει στις 31/12. Όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματά τους, θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.Έτσι, εκτός από τα ετήσια τέλη, θα κληθούν να πληρώσουν χρηματικό πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο και 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Ρώτας: Σοκάρει η εικόνα του αδερφού του Στάθη Ψάλτη...

Για το επίδομα στους άνεργους νέους, στο οποίο είχε κάνει αναφορά η Υπουργός Εργασίας, δήλωσε άγνοια, ενώ για το ακατάσχετο των επιδομάτων, ξεκαθάρισε ότι είναι ζήτημα του κάθε υπουργείου που το χορηγεί, ωστόσο από σήμερα τίθεται σε αναδρομική ισχύ η μη κατάσχεση των επιδομάτων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο επίδομα θέρμανσης, σημειώνοντας πως αφενός εντάσσονται περισσότεροι δήμοι στο πρόγραμμα, αφετέρου αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια, κάτι που σημαίνει ότι το δικαιούνται περισσότεροι πολίτες.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη των φορολογουμένων, είπε πως εξετάζεται ρύθμιση για επαγγελματίες που δεν είναι ενεργοί, ενώ αυτοί που είναι, μπορούν πάντα να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά τον αριθμό των δόσεων που εξετάζονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Super Moon: Έρχεται το «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι»!

Σχετικά με την αλλαγή του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο του αφορολόγητου, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αύξηση.

Τέλος, σχετικά με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα», ενώ κληθείσα να απαντήσει στο αν πρόκειται να γίνουν περισσότερες οι δόσεις για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, είπε πως «εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share