Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βόμβα στην αγορά: Πασίγνωστη εταιρεία βάζει επειγόντως λουκέτο σε εκτατοντάδες καταστήματα!

Αγωνία για χιλιάδες εργαζόμενους!

23 Νοεμβρίου 2018 19:50
Βόμβα στην αγορά: Πασίγνωστη εταιρεία βάζει επειγόντως λουκέτο σε εκτατοντάδες καταστήματα!

Η φετινή Black Friday ίσως είναι η τελευταία για εκατοντάδες καταστήματα Gap σε πολυκαταστήματα των ΗΠΑ. Ο Art Peck, CEO της Gap Inc., δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εκατοντάδες καταστήματα που έχουν χαμηλές αποδόσεις «επειγόντως». Σε αυτά περιλαμβάνονται και μερικές από τις ναυαρχίδες της Gap.

«Υπάρχουν εκατοντάδες καταστήματα που δεν ταιριάζουν στο όραμά μας για το μέλλον της Gap, από άποψη κερδοφορίας, εμπειρίας των πελατών ή τάσεων», δήλωσε ο Peck σε μια σύσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας την Τρίτη. «Είναι πιθανό να υπάρχει ένα σημαντικό χρηματικό κόστος για να κλείσουν αρκετά καταστήματα, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε. Αλλά σχεδιάζω να κλείσω όσα δεν ταιριάζουν άμεσα στο όραμά μας για το μέλλον της εταιρείας. Θα κινηθώ προσεκτικά αλλά επιθετικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι γονείς αυτού του ψευτόμαγκα είναι η σημερινή κοινωνία! Ο ψευτόμαγκας; Η αυριανή!

Τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της Gap συμβαδίζουν με τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά οι πωλήσεις στα καταστήματα ήταν μειωμένες, όπως είναι άλλωστε πολλές φορές εδώ και αρκετό καιρό. Ο Peck δήλωσε ότι το ζήτημα των μεσιτικών υποχρεώσεων της εταιρείας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει αυτή την περίοδο 775 καταστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καψούρης ο Μάριος Πρίαμος από το Survivor: Αυτή είναι η κούκλα σύντροφός του!

Ούτε ο Peck ούτε η Gap ανακοίνωσαν συγκεκριμένες τοποθεσίες που βρίσκονται στο στόχαστρο. Αυτές αναμένεται να αποκαλυφθούν όταν η εταιρεία παρουσιάσει τις προβλέψεις της για το επόμενο οικονομικό έτος. Τα κλεισίματα των καταστημάτων θα ακολουθήσουν το κλείσιμο 200 καταστημάτων Gap και Banana Republic το 2017.

Η Gap μπορεί να είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας, αλλά τον τελευταίο καιρό, τα έσοδά της προέρχονται κυρίως από τα πάνω από 2.000 καταστήματα Old Navy, Banana Republic και Athleta.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share