Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Το μυστήριο λύθηκε: Γι αυτό τον λόγο ο τσολιάς χτυπάει το όπλο του στο έδαφος!

Ο μυστικός κώδικας των Ευζώνων!

13 Νοεμβρίου 2018 14:21
Το μυστήριο λύθηκε: Γι αυτό τον λόγο ο τσολιάς χτυπάει το όπλο του στο έδαφος!

Πολλοί το έχουν δει, λίγοι, όμως, έχουν καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει!

Ίσως οι πιο μυημένοι στα "μυστικά" της προεδρικής φρουράς γνωρίζουν τι σημαίνει όταν ένας Εύζωνας χτυπάει το όπλο στο έδαφος.
Επί της ουσίας και με δεδομένο πως ο τσολιάς που είναι σε υπηρεσία δεν μπορεί να μιλήσει, το χτύπημα του όπλου στο έδαφος είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Ένα σημάδι πως κάτι ή κάποιος τον ενοχλεί.

Αν πρόκειται για κάποιον ενοχλητικό υπάρχει πιθανότητα να τρομάξει και να φύγει. Αν δεν φύγει τότε ο επόπτης,που έχει ακούσει το χτύπημα του όπλου στο έδαφος, σπεύδει να βοηθήσει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.


Σύμφωνα με τους ίδιους του Εύζωνες από τους πιο ενοχλητικούς τουρίστες είναι οι Κινέζοι, οι πιο "ήσυχοι" οι Ευρωπαίοι, ενώ τον μεγαλύτερο σεβασμό δείχνουν οι Ιάπωνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτρος Κωστόπουλος: Αυτή είναι η εντυπωσιακή μελαχρινή που τον έχει ξετρελάνει! (photos)

Οι επόπτες είναι επιφορτισμένοι με το να προσέχουν τι κάνουν όσοι πλησιάζουν τους Εύζωνες. Απαγορεύουν τις απρεπείς χειρονομίες, το προκλητικό ντύσιμο, τα γυαλιά ηλίου, τα καπέλα, τα χέρια στις τσέπες και τις… σέλφι.

Όλα αυτά αρκεί να τα δουν βέβαια. Αν δεν τα δουν τότε ο τσολιάς θα χτυπήσει το όπλο του στο έδαφος


Πάντως, έκτος από τους ενοχλητικούς τουρίστες το χτύπημα του όπλου στο έδαφος σημαίνει και άλλα πράγματα.

Μπορεί να "δείχνει" από μια μικρή ενόχληση ή αδιαθεσία μέχρι την παρουσία κάποιου αδέσποτου σκύλου, που εμποδίζει τον βηματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Είμαι από την Αλβανία! Είμαι πολύ περήφανη..." -Το νούμερο 1 πρόσωπο της επικαιρότητας έριξε την βόμβα!

Όταν ο επόπτης δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που ενοχλεί τον Εύζωνα, τον πλησιάζει, στέκεται μπροστά του και αναλαμβάνει με καίριες ερωτήσεις, πάντα χαμηλόφωνα, να «εκμαιεύσει» το πρόβλημα. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών σε αυτά τα έκτακτα περιστατικά γίνεται συνθηματικά με νεύματα των ματιών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share