Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σας αφορά: Συμβουλές οδήγησης σε άσχημες καιρικές συνθήκες!

Προσοχή!

24 Οκτωβρίου 2018 11:24
Σας αφορά: Συμβουλές οδήγησης σε άσχημες καιρικές συνθήκες!

Το αυτοκίνητο εκτός από άνετο μέσο μεταφοράς, είναι επίσης και μια μεγάλη ευθύνη για τον οδηγό, ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί επιστήμονες, περίπου το 22% όλων των τροχαίων ατυχημάτων κάθε χρόνο οφείλονται σε μετεωρολογικούς παράγοντες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε οδηγός οφείλει να έχει ειδικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να χειριστεί καλύτερα το αυτοκίνητο όταν ο καιρός δεν είναι πολύ καλός.

1. Σε ομίχλη

Εάν οδηγείτε σε ομίχλη, τα πλευρικά παράθυρα του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, ώστε να ακούτε καλύτερα τι συμβαίνει έξω. Εκτός αυτού, ανάψτε τα χαμηλά φώτα. Όταν χρησιμοποιείτε τα μεγάλα φώτα, το φως θα αντικατοπτρίζεται στα πιο μικρά σωματίδια της ομίχλης, τα οποία θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν σύγχυση κατά την οδήγηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην ελληνική showbiz: Αυτό είναι το νέο ερωτευμένο ζευγάρι!

2. Σε έναν ολισθηρό δρόμο

Όταν οδηγείτε σε ολισθηρό δρόμο, δώστε προσοχή όταν ανεβαίνετε και κατεβαίνετε στροφές. Κατά κανόνα, το μείγμα άμμου και αλατιού φεύγει γρήγορα από το δρόμο και ο δρόμος γίνεται πολύ επικίνδυνος.

3. Κατά τη διάρκεια της βροχής

Μια μεγάλη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία δεν συστήνει τη χρήση οπίσθιων φώτων ομίχλης επειδή μπορούν να καλύψουν τα φώτα φρένων του αυτοκινήτου σας και έτσι να μπερδέψουν τους οδηγούς πίσω από σας. Επίσης, όταν δείτε μπροστά σας μια μεγάλη λακκούβα, είναι καλύτερο να σταματήσετε το αυτοκίνητο και να προσπαθήσετε να την υπολογίσετε για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να την περάσετε.

4. Κατά τη διάρκεια της βροχής, τη νύχτα

Αν τυχαίνει να οδηγείτε σε έντονη βροχή τη νύχτα, να έχετε κατά νου ότι οι σταγόνες βροχής στο παρμπρίζ διαθλούν το φως και μπορούν να σας τυφλώσουν ενώ οδηγείτε. Επιπλέον, οι ροές ισχυρής βροχής δημιουργούν επίσης μια ανακλαστική οθόνη με τα φώτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να ρυθμίζετε τους προβολείς σας έτσι ώστε οι δοκοί τους να μην ανεβαίνουν.

5. Χιονοστιβάδες

Αν υπάρχει κάποια χιονοστιβάδα στην άκρη του δρόμου, μην κατευθύνετε τους τροχούς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είναι απαραίτητο να κρατήσετε το τιμόνι στραμμένο προς την ίδια κατεύθυνση και να επιστρέψετε στο δρόμο πιέζοντας συνεχώς το γκάζι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Μετά τον βάτραχο βρέθηκε και ποντίκι σε συσκευασία τροφίμου σε σούπερ μάρκετ!

6. Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας με σκόνη

Προκειμένου να φτάσετε με ασφάλεια στο σημείο προορισμού κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας σκόνης, μεταξύ πολλών άλλων συστάσεων, οι εμπειρογνώμονες μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας συνιστούν να βγείτε από το δρόμο, να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο σας και να κρατήσετε τους προβολείς απενεργοποιημένους για να μην μπερδέψετε τα άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Πηγή: newmoney.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share