Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας αφορά: Με voucher τα γυαλιά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο;

10 Ιουνίου 2018 15:12
Σας αφορά: Με voucher τα γυαλιά στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!

Κατάργηση της προπληρωμής για οπτικά και υπηρεσίες ειδικής αγωγής με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο.

Προβλέπεται η αποζημίωση των παρόχων για οπτικά και υπηρεσίες ειδικής αγωγής να γίνεται μέσω voucher που θα χορηγείται στους πολίτες από τους γιατρούς, ώστε οι ασφαλισμένοι να μην προπληρώνουνγι αυτές τις υπηρεσίες.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι, τα οπτικά – γυαλιά οράσεως που χορηγούνται από μη συμβεβλημένο ιδιώτη πάροχο και αποζημιώνονται σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, παρέχονται κατόπιν προηγούμενης γνωμάτευσης πιστοποιημένου ιατρού-οφθαλμιάτρου και κατόπιν ιατρικού ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συντετριμμένος ο Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο θάνατος που τον τσάκισε!

Στην περίπτωση του δικαιούχου παροχής εκδίδεται βεβαίωση ως παράρτημα της γνωμάτευσης, με μοναδικό αριθμό, η οποία προσδιορίζει το προς αποζημίωση δικαιούμενο ποσό σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απίστευτα τραγική ειρωνεία με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου: Σαν σήμερα πριν 47 χρόνια είχε...

Αυτή υπογράφεται ηλεκτρονικά από το αρμόδιο διοικητικό όργανο του ΕΟΠΥΥ και παραδίδεται στον δικαιούχο περίθαλψης, προκειμένου να την υπογράψει και στη συνέχεια να την καταθέσει σε κατάστημα οπτικών, που λειτουργεί νόμιμα, και να λάβει την παροχή που δικαιούται.

Το ποσό που αναγράφεται στη βεβαίωση αποζημιώνεται απευθείας από τον οργανισμό στον πάροχο οπτικών ειδών κατόπιν προσκόμισης από τον τελευταίο της ιατρικής γνωμάτευσης, της ηλεκτρονικής βεβαίωσης και του παραστατικού πώλησης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share