Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάμε καλά; Δεν φαντάζεστε ποιο καθημερινό αγαθό μας καταργείται!

Αλήθεια τώρα;

24 Απριλίου 2018 12:11
Πάμε καλά; Δεν φαντάζεστε ποιο καθημερινό αγαθό μας καταργείται!

Η "μάχη" κατά του πλαστικού συνεχίζεται. Μετά τις σακούλες καταργούνται και τα πλαστικά καλαμάκια.

Mε ανακοίνωση των εταιρειών-μελών της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΕΑΠ), γνωστοποιήθηκε ότι πρόκειται να τα καταργηθούν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια.

Η ΕΝΑΠ, εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, οι οποίες εισάγουν και διακινούν το 80% από τις διεθνείς μάρκες premium ποτών στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια, καθώς και τους αναδευτήρες ποτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Τι αλλάζει μέσα στην εβδομάδα; Η είδηση που δεν θα σας αρέσει καθόλου!

Η συγκεκριμένη κατάργηση βέβαια, αφορά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, εταιρικές εκδηλώσεις, διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες. Στόχος τους όμως είναι η ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών, ώστε να καταργηθούν κάποια στιγμή πλήρως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αναγνωρίζουμε ότι ένα καλαμάκι ή ένας αναδευτήρας ποτών χρησιμοποιείται μόνο για λίγα λεπτά, ωστόσο χρειάζονται πολλά χρόνια για να διασπαστεί, ενώ συχνά δεν αποσυντίθεται πλήρως με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις θάλασσες. Γι’ αυτό, αναλαμβάνουμε δράση προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας, των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share