Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μήπως οι συνάδελφοί σου σε αντιπαθούν; - 14 σημάδια που σε προειδοποιούν!

Τι πρέπει να προσέξεις!

18 Απριλίου 2018 12:25
Μήπως οι συνάδελφοί σου σε αντιπαθούν; - 14 σημάδια που σε προειδοποιούν!

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να συνυπάρχεις καθημερινά -το λιγότερο 8 ώρες- με διαφορετικές προσωπικότητες.

Τους συναδέλφους σου, τούς βλέπεις περισσότερο και από όσο βλέπεις τα κοντινά, αγαπημένα σου πρόσωπα. Το τελευταίο που θέλεις είναι να υπάρχει διάχυτη τοξικότητα γύρω σου. Κι, όμως, μπορεί να συμβεί ή συμβαίνει σε πολλούς από εσάς. Δεν είναι από μόνη της δύσκολη η ζωή: οι άνθρωποι με την αρνητική συμπεριφορά τους τήν κάνουν να δείχνει πολλές φορές έτσι. Κανείς δεν θέλει να ξεκινά την μέρα του σε ένα αρνητικό περιβάλλον, με ανθρώπους που δεν τρέφουν ούτε ένα ψήγμα συμπάθειας προς το πρόσωπό του. Εσύ μπορεί να επιστρατεύεις όλη σου τη θετική ενέργεια για να είσαι ευχάριστη και να κυλήσει ωραία η εργασιακή ημέρα, αλλά υπάρχει περίπτωση αυτό να είναι κάτι που μόνο εσύ προσπαθείς.

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας υπάρχουν σημάδια στη συμπεριφορά των συναδέλφων σου που δείχνουν ότι η παρουσία σου είναι ενοχλητική γι’αυτούς.

Πολύ πιθανό κάποια από αυτά να είναι πάρα πολύ γνώριμα για σένα...Τα 14 σημάδια που δείχνουν ότι οι συνάδελφοί σου σε αντιπαθούν είναι τα εξής:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Ρόδο: Κοίταξαν τη θάλασσα κοντά στην παραλία γuμνιστών και πάγωσαν!

1) Δεν χαμογελούν ποτέ όταν σε βλέπουν: Είναι πολύ ανθρώπινο, σε μια κακή ημέρα, να μην υπάρχει ανεβασμένη διάθεση και να μην δέχεσαι τα θετικά vibes των συναδέλφων σου. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να νιώθεις μονίμως αρνητικό κλίμα με συγκεκριμένα άτομα. Δεν είναι ότι «έτυχε» να μην σού χαμογελάσουν: είναι ότι κάθε φορά που σε βλέπουν, δεν τούς βγαίνει κάτι τέτοιο για τους λόγους τους.

2) Αποφεύγουν να σε κοιτάνε όταν μιλάτε: Αν βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο συστηματικά τότε, υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπό σου από την άλλη πλευρά. Οταν κοιτάμε στα μάτια τον άλλον, -όχι επίμονα- τότε αυτό είναι δείγμα σεβασμού και ειλικρίνειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Το "στημένο" αγώνισμα, η ομάδα που χάνει την ασυλία και οι 3 υποψήφιοι προς αποχώρηση!

3).. ή συμβαίνει το εντελώς αντίθετο με το 2: Σε κοιτάζουν επίμονα: Ενα επίμονο βλέμμα μπορεί να είναι σημάδι επιθετικότητας, λένε οι ειδικοί σε θέματα επικοινωνίας. Φτάνει στα όρια της αγένειας. Είναι φυσικό και επόμενο να μην νιώθεις άνετα με κάτι τέτοιο.

4) Σε αποφεύγουν με κάθε τρόπο: Πχ. Περιμένεις το ασανσέρ και βλέπεις ότι ο συνάδελφός σου -ενώ συνήθως χρησιμοποιεί το ασανσέρ- με το που σε αντιλαμβάνεται πηγαίνει από τις σκάλες. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην αντέχει την συναναστροφή μαζί σου.

5) Όταν δεν ακούς ποτέ -μα ποτέ!- «Καλημέρα»: Κι όμως, η «καλημέρα», παρά το ότι είναι μια λέξη, θα έχεις διαπιστώσει ότι βγαίνει δύσκολα από το στόμα πολλών εκεί έξω. Οταν δεν την ακούς ποτέ από το στόμα κάποιων (ενώ σε άλλους τη λένε) τότε αυτό μπορεί να είναι δείγμα αντιπάθειας.

6) Διαδίδουν ανυπόστατες φήμες για σένα: Ποσό -επιεικώς- αντιεπαγγελματικό είναι κάτι τέτοιο! Κι όμως συμβαίνει. Πάρα πολύ συχνά. Οταν κάποιος σε αντιπαθεί, μπορεί να προσπαθήσει να σε διαβάλλει.

7) Είναι μονίμως «κοφτοί» στις απαντήσεις τους: Μπαίνεις στο γραφείο κεφάτη και κάνεις την λάθος ερώτηση (για κάποιους): «Τι κάνεις;». Όταν μονίμως πέρα από το «Καλά», δεν ακούς καμία άλλη λέξη της ελληνικής γλώσσας, (ή’ όταν τα email ξεκινούν κατευθείαν με παρατήρηση-οδηγία- απαίτηση χωρίς ένα έστω τυπικό «Καλημέρα» ή «Γεια σου») τότε υπάρχει περίπτωση να μην είσαι συμπαθής.

8) Δεν σε ρωτάνε ποτέ, μα ποτέ, κάτι που να αφορά τη ζωή σου, εκτός γραφείου: Δεν λέμε ότι οι προσωπικές ερωτήσεις τύπου «Πώς είναι ερωτική σου ζωή;» είναι ευγενικές, αλλά όταν ακούς τους συναδέλφους σου να μιλάνε για την ζωή τους αλλά δεν σου απευθύνονται ποτέ, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ενδιαφέρονται καθόλου για σένα (για την ακρίβεια δεν θέλουν ούτε να σε ακούνε).

9) Δεν σε καλούν ποτέ, πουθενά όταν βγαίνουν όλοι μαζί: Αν δεν έχεις προσκληθεί ποτέ σε ένα lunch break, σε ένα διάλειμμα για καφέ, ή σε κάτι που κάνουν όλοι μαζί εκτός γραφείου, τότε, ναι, σε αποφεύγουν γιατί δεν σε συμπαθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Power Of Love - Διαρροή: Αυτή είναι η παίκτρια που αποχωρεί την Παρασκευή!

10) Διαφωνούν διαρκώς μαζί σου (με απλά λόγια «είναι στη γωνία» για να σε πυροβολήσουν και να συγκρουστείτε): Δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις μια πρόταση και αμέσως βλέπεις ότι υπάρχει διάθεση για λογομαχία. Ναι, σωστά μάντεψες: δεν υπάρχει συμπάθεια για σένα.

11) Επικοινωνούν μαζί σου με email ακόμα κι αν είστε καθισμένοι δίπλα δίπλα: Οσο λιγότερη επικοινωνία υπάρχει μεταξύ σας, τόσο το καλύτερο για αυτούς που σε αντιπαθούν.

12) Σε παροτρύνουν να φύγεις από την εταιρεία: Να είσαι επιφυλακτική με άτομα που σου κάνουν δύσκολη τη ζωή στη δουλειά και παράλληλα σε παροτρύνουν να εγκαταλείψεις το πόστο σου για... «κάπου καλύτερα». Δεν έχουν τόσο αγνές προθέσεις.

13) Είναι «στη γωνία» για το λάθος σου, σε εκθέτουν, σε «καρφώνουν»: Πολύ πιθανό είναι να μην σε θέλουν στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον με τους ίδιους.

14) Ποτέ δεν δίνουν προτεραιότητα σε κάτι που τούς έχεις ζητήσει, πάντα έχουν κάτι άλλο σημαντικότερο να κάνουν: «Δεν είναι δουλειά μου», «Δεν με αφορά κάτι τέτοιο», ένα διαρκές «Σε λίγο» που γίνεται ποτέ. Ναι, αυτό μπορεί να είναι σημάδι αντιπάθειας.

Πηγή: bovary.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share