Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: "Σαββατοκύριακο για τις πρώτες βουτιές"!

Πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος;

14 Απριλίου 2018 09:37
Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί:

Φαίνεται πως το καλοκαίρι έφτασε νωρίς φέτος, μιας και η θερμοκρασία παίρνει την… ανηφόρα από τα μέσα Απριλίου.

Τα μπουφάν έχουν μπει ήδη στις ντουλάπες ενώ τις επόμενες ημέρες θα μπουν όλα τα χειμωνιάτικα και θα κατέβουν τα καλοκαιρινά, μιας και το επόμενο διήμερο ο καιρός θα θυμίσει αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ή και θα ξεπεράσει σε ορισμένες περιοχές τους 30 βαθμούς.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του κ. Καλλιάνου:

«Σχεδόν καλοκαιρινό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Σαββατοκύριακο που έρχεται, μιας και ο υδράργυρος θα βρεθεί σε τιμές πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή. Θα υπάρξουν ειδικά περιοχές, στην δυτική Ελλάδα περισσότερο, που η ζέστη θα είναι αρκετά έντονη για το 2ο δεκαήμερο του Απρίλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμιος συναγερμός: ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία χτύπησαν με πυραύλους την Συρία! (photos+video)

ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν αραιές νεφώσεις ειδικά στα δυτικά και βόρεια το Σάββατο (και ενδεχομένως στην Κρήτη), ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει μόνο η ηλιοφάνεια. Η σκόνη θα περιοριστεί κυρίως στο νότιο Αιγαίο, όπου ειδικά στην Κρήτη η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ"

Όπως θα δείτε και από τον 1ο προγνωστικό χάρτη, οι τιμές του υδραργύρου θα θυμίσουν σχεδόν καλοκαιρινό μήνα αφού ειδικά στη δυτική Ελλάδα (από την Ήπειρο μέχρι και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο) θα αγγίξει τους 33°C! Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει σχετική ζέστη, με τον υδράργυρο τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά να φτάνει τους 30°C.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ, ΛΙΓΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη περαιτέρω μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική κατά τη διάρκεια της Κυριακής, και μάλιστα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας η ορατότητα θα είναι περιορισμένη λόγω των αρκετά υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης που θα αιωρείται πάνω από τον Ελλαδικό ουρανό.

Σε ότι αφορά στις βροχοπτώσεις, αναμένονται πολύ λίγα, τοπικού χαρακτήρα, εξασθενημένα και μικρής χρονικής διάρκειας φαινόμενα κυρίως σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και ίσως (ακόμη πιο μικρή πιθανότητα) από το βράδυ και σε λίγες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Όπως θα δείτε και στον 2ο προγνωστικό χάρτη, την Κυριακή υδράργυρος, παρ'όλο που θα σημειώσει μια μικρή πτώση κυρίως από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα, στην υπόλοιπη Ελλάδα θα κυμανθεί σε τιμές υψηλότερες από την μέση τιμή για την εποχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 14 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Έτσι, για άλλη μια μέρα, στη δυτική Ελλάδα τα θερμόμετρα υπο σκιά θα αγγίξουν τους 32-33°C, καθιστώντας τις συνθήκες εξαιρετικά θερμές για το 2ο δεκαήμερο του Απρίλη.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, παρ'όλο που την Κυριακή θα παρουσιάσουν μια ενίσχυση στα 6-7 μποφόρ τοπικά. Έτσι, τόσο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες όσο και οι εναέριες θα πραγματοποιηθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΙΓΕΣ ΒΡΟΧΕΣ

Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από τη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη (τουλάχιστον) αναμένονται τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς εντάσεως των βροχοπτώσεων που επαναλαμβάνω θα είναι τοπικού χαρακτήρα και όχι γενικευμένες.»

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share