Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα 10 πιο ακριβά διαζύγια στην Ιστορία!

Πολλά τα λεφτά!

9 Απριλίου 2018 15:41
Τα 10 πιο ακριβά διαζύγια στην Ιστορία!

Πολλές διασημότητες έχουν βρεθεί εν μέσω ενός δαπανηρού διακανονισμού διαζυγίου, όπως ο Πολ Μακ Κάρτνει, η Μαντόνα, ο Τάιγκερ Γούντς ή ακόμα και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάσχα στο Καρπενήσι για την Σία Κοσιώνη! Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο της στα social media!

Αν και ο καθένας από αυτούς τους διακανονισμούς έχει κόστίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, είναι και πάλι "ψύχουλα" σε σύγκριση με τα 10 πιο ακριβώα διαζύγια στην ιστορία συνολικού κόστους 11 δις δολαρίων!

10. Μπομπ Τζόνσον και Σίλα Κραμπ, 2002 - 400 εκατ. δολάρια

Οι τηλεοπτικοί αστέρες Μπόμπ Τζόνσον και Σίλα Κραμπ παντρεύτηκαν το 1969 και έμειναν μαζί έως το 2002. Το 2000, έγιναν το πρώτο ζευγάρι Αφροαμερικανών δισεκατομμυριούχων και όταν χώρισαν δυο χρόνια αργότερα, η Σίλα "έφυγε" με 400 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το ABC News. Λίγο αργότερα, παντρεύτηκε τον δικαστή που εκδίκασε το διαζύγιο!

9. Μελ Γκίμπσον και Ρόμπιν Μουρ, 2006 - 425 εκατ. δολάρια


Ο διακανονισμός μεταξύ των Μελ Γκίμπσον και Ρόμπιν Μουρ, που έφτασε τα 425 εκατ. δολάρια, παραμένει η μεγαλύτερη πληρωμή διατροφής στην ιστορία. Το ποσό αυτό ήταν τότε το ήμισυ της καθαρής αξίας του Μελ Γκίμπσον!

8. Κρεγκ ΜακΚάου και Γουέντι, 1997 - 460 εκατ. δολάρια


Ο πρωτοπόρος της κινητής τηλεφωνίας Κρεγκ ΜακΚάου και η εκδότρια εφημερίδας Γουέντι ΜακΚάου χώρισαν φιλικά το 1997. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το ποσό του διακανονισμού υπολογίζεται σε πάνω από 460 εκατ. δολάρια σε μετοχές της Nextel.

7. Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και Έλενα, 2014 - 604 εκατ. δολάρια

Η Έλενα Ριμπολόβλεφ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Ρώσο επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και τον κατηγόρησε για "κατά συρροή απιστία" λέγοντας πως συνήθιζε να "μοιράζεται τις κατακτήσεις του με τους φίλους τους και άλλους επιχειρηματίες".

Το δικαστήριο το 2014 επιδίκασε στην Έλενα το μυθικό ποσό των 4,5 δισ. δολαρίων (!), αλλά μετά από έφεση η σύζυγος του επιχειρηματία τελικά έβαλε στην τσέπη της μόλις 604 εκατομμύρια δολάρια!

6. Αντνάν Κασόγκι και Σοράγια, 1980 - 847 εκατ. δολάρια


Το 1961, ο Σαουδάραβας έμπορος όπλων, Αντνάν Κασόγκι, παντρεύτηκε μια 20χρονη από τη Βρετανία, τη Σάντρα Ντάλι, η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομα της σε Σοράγια.
Σύμφωνα με το περιοδικό Times, στο ζενίθ του πλούτου τους, το ζευγάρι είχε στην ιδιοκτησία του 17 σπίτια, τρια αεροσκάφη και τρια γιοτ.

Το ζευγάρι χώρισε το 1974 και ο διακανονισμός τους άγγιξε το ποσό-ρεκόρ για την εποχή των 874 εκατ. δολαρίων - που σήμερα αντιστοιχούν σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σήμερα.

5. Χάρολντ Χαμ και Σου Αν Άρναλ, 2012 - 975 εκατ. δολάρια


Το πικρό ποτήριον του διαζύγιου μεταξύ του μεγιστάνα του πετρελαίου Χάρολντ Χαμ και της συζύγου του Σου Αν Άρναλ τελείωσε με τον Χαμ να της γράφει μια επιταγή με το ποσό των 974,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Άρναλ δεν εξαργύρωσε αμέσως την επιταγή όντας σε μια πολυετή δικαστική διαμάχη, κατά την οποία διεκδικούσε μεγαλύτερο ποσό αλλά τελικά κατέθεσε την επιταγή το 2015.

4. Στιβ και Ιλέιν Γουίν, 2010 - 1 δισ. δολάρια


Ο Στιβ και η Ιλέιν Γουίν, γνωστοί ιδιοκτήτες καζίνο του Λας Βέγκας παντρεύτηκαν και μάλιστα δυο φορές. Η πρώτη ήταν το 1963 μέχρι το 1986 και έπειτα ο γάμος τους διήρκεσε από το 1991 έως το 2010.
Το δεύτερο διαζύγιο τους λέγεται ότι είναι από τα πιο ακριβά όλων των εποχών. Παρόλο που λεπτομέρειες του διαζυγίου δεν έχουν γίνει γνωστές, το ποσό του διακανονισμού υπολογίζεται σε 1 δις δολάρια!

3. Μπέρνι Έκλεστοούν και Σλάβικα Ράντιτς, 2009 - 1,2 δισ. δολάρια


Ο ισχυρός άνδρας της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρισε το 2009 από το μοντέλο Σλάβικα Ράντιτς.
Το ποσό του διαζυγίου υπολογίζεται σε 1,2 δισ. δολάρια, και παρόλο που οι λεπτομέρειες δεν είναι απολύτως σαφείς, φαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο. και... η Ράντιτς φαίνεται να είναι αυτή που πληρώνει τον Έκλεστοουν!

2. Ρούμπερτ Μέρντοχ και Άννα Τορβ, 1999 - 1,7 δισ. δολάρια


Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ και η δημοσιογράφος Μαρία Τορβ έμειναν παντρεμένοι για 31 χρόνια και απέκτησαν τρια παιδιά.
Αλλά το ζευγάρι είχε διαφορετικά σχέδια για το πότε ο Μέρντοχ θα αποσυρόταν και συμφώνησαν σε ένα "φιλικό διακανονισμό" το 1998. Οι λεπτομέρειες είναι συγκεκχυμένες αλλά φημολογείται ότι η Τόρβ έλαβε 1,7 δισ. δολάρια.
Και οι δυο κατάφεραν να ξεπεράσουν γρήγορα τον πόνο του χωρισμού. Ο Μέρντοχ παντρεύτηκα την Γουέντι Ντεγκ 17 ημέρες μετά την έκδοση του διαζυγίου, ενώ η Τορβ παντρεύτηκε τον Γουίλιαμ Μαν μετά από έξι μήνες.

  1. Άλεκ Γουάιλντσταιν και Τζόσλιν, 1999 - 3,8 δισ. δολάρια

    Το πιο δαπανηρό διαζύγιο όλων των εποχών εκδόθηκε το 1999, όταν ο Γάλλο-αμερικανός επιχειρηματίας και έμπορος τέχνης Άλεκ Γουάιλντστάιν χώρισε την επί 21 έτη σύζυγο του, Τζόσλιν Γουάιλντστάιν.
    Στην Τζόσλιν επιδικάστηκε το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων και επιπλέον 100 εκατ. δολάρια για κάθε ένα από τα επόμενα 13 χρόνια, σύμφωνα με το περιοδικό People, συνολικά δηλαδή το εξωφρενικό ποσό των 3,8 δισ. δολαρίων.

Πηγή: reader.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share