Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Για να πάψεις να βαριέσαι: Το κόλπο που θα σου δώσει κίνητρο να κάνεις τα πάντα!

Ανέβαλε την αναβλητικότητα σου και κάνε τα πάντα!

9 Απριλίου 2018 13:16
Για να πάψεις να βαριέσαι: Το κόλπο που θα σου δώσει κίνητρο να κάνεις τα πάντα!

Ψάχνεις κίνητρο για να πλύνεις τα πιάτα;

Κάποιες φορές, το να βρεις κίνητρο για να κάνεις ένα task δεν είναι και τόσο εύκολο. Ειδικά όταν ο καιρός ανοίγει και θέλεις να βγεις έξω για να κάνεις τη βόλτα σου, ή είσαι κουρασμένη από τη δουλειά και το μόνο που έχεις ανάγκη είναι να ξαπλώσεις στον καναπέ σου κάνοντας ζάπινγκ όλο το βράδυ. Όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς κάποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους. Το 99u.com και ο συγγραφέας Benjamin Spall μας δίνει μία τέλεια ιδέα για να εκτελέσεις μία καταναγκαστική εργασία όταν δεν έχεις κανένα απολύτως κίνητρο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πεις στον εαυτό σου ότι αυτή η δουλειά θα πάρει μόνο 5 λεπτά από το χρόνο σου. Ούτε ένα λεπτό παραπάνω! Μόλις 5 λεπτά χρειάζονται και για να τακτοποιήσεις την κουζίνα σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor trailer: Oι Διάσημοι ξεσπούν και κάνουν κλίκα κατά του Χάρου! Δύο μαχητές τραυματίζονται σοβαρό και διακόπτεται το αγώνισμα! Ο λόγος για τους....

Ο Spall εξηγεί:

Το σκεπτικό είναι ότι αν πεις στον εαυτό σου ότι θα γυμναστείς, θα γράψεις, θα πλύνεις τα πιάτα ή θα καθαρίσεις το διαμέρισμά σου μόνο «για πέντε λεπτά», ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να αντιδράσει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε το ίδιο το μυαλό σου ότι τα πέντε λεπτά είναι αρκετός χρόνος, οπότε θα προχωρήσεις στο αμέσως επόμενο βήμα.

Φυσικά, αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια είναι να μην σταματάς στα 5 λεπτά και να συνεχίζεις την εκτέλεση της εργασίας σου. Συνειδητοποιείς ότι δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο όσο νόμιζες και ξαφνικά θέλεις να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάσχα στο Καρπενήσι για την Σία Κοσιώνη! Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο της στα social media!

Δεν είναι κακή ιδέα. Τι είναι άλλωστε 5 λεπτάκια;

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share