Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Προσοχή, τι μας περιμένει σήμερα;

Αναλυτική πρόγνωση!

1 Απριλίου 2018 09:46
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Προσοχή, τι μας περιμένει σήμερα;

Άστατος αναμένεται σήμερα, Κυριακή των Βαΐων (01/04/2018) ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες και η σκόνη από την Αφρική. Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, με τον υδράργυρο θα φτάνει ακόμα και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, για σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια και ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 08 και 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα από όλη την Ελλάδα!

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη με βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή 01 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βελτίωση το βράδυ. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 και τοπικά στον Κορινθιακό 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε βρέθηκε στο Ψυχικό πασίγνωστος Έλληνας επιχειρηματίας!

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share