Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Forbes: Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο;

7 Μαρτίου 2018 12:48
Forbes: Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες στον κόσμο;

Νέα επίπεδα ρεκόρ κατάφερε να σπάσει ο αριθμός εκείνων που κατάφεραν φέτος να μπουν στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, αφού περισσότεροι από 2.000 δισεκατομμυριούχοι κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στην κατάταξη. Όλα αυτά βέβαια την ώρα που το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς εξακολουθεί να διευρύνεται και να δημιουργεί τεράστιες ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: Στο στόχαστρο η Σπυροπούλου και ο αγώνας ασυλίας σε... ατομικό αγώνισμα! Ποιος κερδίζει; (video)

Συνολικά οι δισεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία-ρεκόρ ύψους 9,1 τρισ. δολαρίων αυξημένη κατά 18% συγκριτικά με ένα χρόνο πριν.

Ο Jeff Bezos κερδίζει τον τίτλο του πιο πλούσιου ανθρώπου στον πλανήτη αφού τους τελευταίους δώδεκα μήνες ενισχύθηκε η τιμή της Amazon κατά 59%, γεγονός που πρόσθεσε 39,2 δισ. δολ. στην περιουσία του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος φέτος ξεπέρασε ακόμα και το συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates ο οποίος δεν βρίσκεται πια στην πρώτη θέση της λίστας, αφού η περιουσία του ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια.

Ο Γάλλος Bernard Arnault είχε τη δεύτερη καλύτερη χρονιά μετά τον Bezos αφού η περιουσία του αυξήθηκε κατά 30,5 δισ. δολάρια. Θεωρείται ο πλουσιότερος Ευρωπαίος για πρώτη φορά από το 2012 και ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο. Ο Ma Huateng είναι σύμφωνα με τη λίστα ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, ενώ καταλαμβάνει τη 17η θέση στον κόσμο, εν μέρει χάρη στην εταιρεία WeChat της Tencent, που είναι μια κοινωνική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με σχεδόν 1 δισ. ενεργούς χρήστες.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Warren Buffet, CEO της Berkshire Hathaway, διατήρησε την τρίτη θέση, με περιουσία ύψους 84 δισ. δολ., ενώ στην 5η θέση βρίσκεται ο συνιδρυτής της Facebook Mark Zuckerberg με καθαρή αξία κερδών ύψους 71 δισ. δολ. Στη δεκάδα μεταξύ άλλων βρίσκονται ο Amancio Ortega της εταιρείας Zara με με περιουσία 70 δισ. δολ., ο Μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim Helu με περιουσία 67,1 δισ. δολ., και ο ιδρυτής της Orange Larry Ellison με περιουσία 58,5 δισ. δολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινές - σοκ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τους Τούρκους!

Άξιο αναφοράς επίσης όσον αφορά αυτή τη χρονιά είναι πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε από τη 544η θέση στη 766η με την περιουσία του να εκτιμάται στα 3,1 δισ. δολ., δηλαδή 400 εκατ. μικρότερη σε σχέση με ένα χρόνο πριν που ξεκίνησε τη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

Στη λίστα του Forbes φιγουράρουν όμως και μερικά ελληνικά ονόματα. Ο Σπύρος Λάτσης βρίσκεται στη θέση 729 με περιουσία 3,2 δισ. δολ. ενώ στη θέση 859 βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολ. ως συλλέκτης τέχνης. Λίγο πιο χαμηλά και συγκεκριμένα στη θέση 965 ξεχωρίζει το όνομα του Αριστοτέλη Μυστακίδη με περιουσία 2,5 δισ. δολ. με δραστηριότητες στα μέταλλα και τα εμπορεύματα.

Τέλος, στη θέση 1999 βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με περιουσία 1,1 δισ. δολ. χάρη στις δραστηριότητές του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share