Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίδομα ενοικίου 2018: Τι ισχύει και ποια είναι τα ποσά για τους δικαιούχους;

26 Φεβρουαρίου 2018 15:56
Επίδομα ενοικίου 2018: Τι ισχύει και ποια είναι τα ποσά για τους δικαιούχους;

Βάσει ανακοίνωσης που είχε πραγματοποιήσει το Υπουργείο Εσωτερικών στην αρχή του έτους, διευκρινίζεται πως όλα τα επιδόματα 2018 , στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα ενοικίου 2018, θα αναθεωρηθούν αυτόματα από την 1η Ιανουαρίου.

Η Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντωνέχει ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, πως το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια για μεγαλύτερη στόχευση των κοινωνικών παροχών και χορηγιών και διακρίνοντας ότι το ύψος των ενοικίων έχει ανέλθει συγκριτικά με την τελευταία δεκαετία όπου και καθορίστηκε το επίδομα ενοικίου που καταβάλλεται σήμερα, προχώρησε στην αύξηση κατά 15% των επιδομάτων ενοικίου σε εκτοπισθέντες και παθόντες μονήρη άτομα, οικογένειες και φοιτητές από 1ην Ιανουαρίου 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: Η απόφαση της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας που θα αγανακτήσει όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ! Για πρώτη φορά στα χρονικά...

Όσον αφορά τα εισοδηματικά δεδομένα που πρέπει να πληρούνται από τους δικαιούχους καθώς και τα υπόλοιπά κριτήρια/προϋποθέσεις παραμένουν ωστόσο τα ίδια.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι όλα τα επιδόματα θα αναθεωρηθούν αυτόματα από την 1η Ιανουαρίου 2018 χωρίς να χρειάζεται η υποβολή νέας αίτησης από τους λήπτες που ήδη λαμβάνουν το σχετικό επίδομα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα Kεντρικά ή Επαρχιακά Γραφεία της Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων ή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στη διεύθυνση www.moi.gov.cy (Τμήματα, Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: "Σφοδρή κακοκαιρία και ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και..."

Πίνακας Επίδομα ενοικίου 2018 Μονηρών Ατόμων και Οικογενειών από 01/01/2018

Πίνακας Επίδομα ενοικίου 2018 για Φοιτητές από 01/01/2018

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share