Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εσείς θα τολμούσατε να μείνετε εκεί; Δείτε τη ζωή στην πιο κρύα πόλη του κόσμου!

15 Φεβρουαρίου 2018 16:27
Εσείς θα τολμούσατε να μείνετε εκεί; Δείτε τη ζωή στην πιο κρύα πόλη του κόσμου!

Οι άνθρωποι είμαστε ανθεκτικά όντα και ξέρουμε να εργαζόμαστε σκληρά εάν χρειαστεί.

Και δεν υπάρχει ίσως άλλο μέρος στον κόσμο όπου αυτό να είναι πιο εμφανές από το μικροσκοπικό χωριό Oymyakon, στη Ρωσία το οποίο θεωρείται από πολλούς το πιο κρύο μέρος του κόσμου όπου μένουν μόνιμα άνθρωποι.

Οι θερμοκρασίες εκεί κυμαίνονται περίπου στους -45,5° Κελσίου το χειμώνα και έχουν φτάσει μέχρι και τους -71,6° το 1924.

Ο φωτογράφος και περιηγητής Amos Chapple επισκέφθηκε πρόσφατα το χωριό καθώς και την κοντινότερη πόλη την Yakutsk. Ο Chapple έμεινε εκεί περίπου πέντε εβδομάδες καταγράφοντας τις σκληρές συνθήκες της καθημερινής ζωής των κατοίκων που επέλεξαν να μείνουν εκεί.

Πώς αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι το κρύο; Με Russki chai, δηλαδή ρωσικό τσάι, το οποίο για εκείνους σημαίνει βότκα!

Η πόλη είναι πλούσια χάρη στο εμπόριο διαμαντιών που ανθεί στην πόλη Yakutsk.

Από την πόλη Yakutsk μπορείς να πας στο Oymyakon, το οποίο θεωρείται το πιο κρύο κατοικημένο χωριό του κόσμου. Χρειάζονται δύο μέρες για να φτάσει κανείς εκεί οδηγώντας σε ένα απομονωμένο και παγωμένο δρόμο.

Επειδή τα αυτοκίνητα σε αυτές τις θερμοκρασίες δεν πρέπει να σβήνουν ποτέ, τα βενζινάδικα παραμένουν ανοικτά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα απομονωμένα βενζινάδικα εργάζονται επί δύο εβδομάδες και μετά έχουν ρεπό για άλλες δύο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O παράφορος έρωτας ενός νεαρός για 44χρονη μητέρα στην Άρτα: Άγρια καταδίωξη και πυροβολισμοί για τα μάτια μιας γυναίκας! (video)

Επειδή το έδαφος είναι παγωμένο, οι κάτοικοι δεν μπορούν να φυτέψουν λαχανικά και έτσι οι κάτοικοι του Oymyakon ζουν από την κτηνοτροφία και τις δημοτικές εργασίες όπως οι μονάδες θέρμανσης της πόλης.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι όταν έρχεται το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι σχετικά καλές. Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ είναι οι 35 βαθμοί Κελσίου. Ωστόσο, οι καλοκαιρινοί μήνες διαρκούν λίγο και ο χειμώνας μοιάζει να διαρκεί μια αιωνιότητα.

.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share