Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

“Βόμβα” από τους Αμερικανούς : τουρκικές εταιρίες χρηματοδοτούσαν τον ISIS!

10 Φεβρουαρίου 2018 13:17
“Βόμβα” από τους Αμερικανούς : τουρκικές εταιρίες χρηματοδοτούσαν τον ISIS!

Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με τον προκλητικά πολυλογά Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως αν αποδειχτεί πως η Τουρκία έχει οποιαδήποτε σχέση με τον ISIS, θα παραιτηθεί. Οι Αμερικανοί του στέλνουν ένα μήνυμα για ν΄ αρχίσει να το σκέφτεται σοβαρά.

Η υπηρεσία του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που έχει αναλάβει να ελέγξει ποιοι και πως χρηματοδότησαν το ISIS, έχει βγάλει… “τουρκικό λαγό”!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στον ποδοσφαιρικό κόσμο: Έφυγε γνωστός ποδοσφαιριστής στα 36 του χρόνια!

Ανάμεσα στη λίστα που έχει συντάξει περιλαμβάνεται το όνομα του YUNUS EMRE SAKARYA και της εταιρείας PROFESYONELLER ELEKTRONIK. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Αμερικανοί ο Yunus Emre Sakarya “βοήθησε, χρηματοδότησε ή παρείχε χρηματοοικονομική, υλική ή τεχνολογική υποστήριξη ,οικονομικές ή άλλες υπηρεσίες προς το ISIS.

Η ετιρεία Profesyoneller Elektronik που φέρεται να του ανήκει είχε ρόλο βασικού διαμεσολαβητή στην προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) για το ISIS τουλάχιστον από το 2015. Η εταιρεία που εδρεύει στην Τουρκία, προμήθευσε υλικά που σχετίζονται με UAV στους τζιχαντιστές. Συγκεκριμένα, από τις αρχές έως τα μέσα του 2016, η Profesyoneller Elektronik συμμετείχε σε συναλλαγές για εξοπλισμό που σχετίζεται με UAV,κόστους πάνω από 500.000 δολάρια!

Αυτά γράφουν οι Αμερικανοί σε επίσημο έγγραφό τους. Αν αναλογιστούμε την επιχειρηματική σχέση της οικογένειας Ερντογάν μ΄ότι έχει να κάνει με UAV στην γειτονική χώρα, τότε η αναφορά των Αμερικανών αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο γαμπρός του Ερντογάν έχει περίπου το μονοπώλιο των UAVs στην Τουρκία.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share