Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δες τι παθαίνει το σώμα σου όταν καταπίνεις τσίχλα!

26 Ιανουαρίου 2018 13:26
Δες τι παθαίνει το σώμα σου όταν καταπίνεις  τσίχλα!

Kι εκεί που μασάς, μασάς. μασάς, σε μια στιγμή απίθανης απελευθέρωσης γεύσης -γκλουπ- η τσίχλα ξεφεύγει από τον έλεγχό σου, πηγαίνει προς τον οισοφάγο σου και ύστερα κατεβαίνει στο στομάχι σου.
Με τόσες τσίχλες που έχω καταπιεί στη ζωή μου, αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία μέσα στον οργανισμό μου. Κι ενώ στην αρχή πάντα νιώθω έναν πανικό, ύστερα σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό και το αφήνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Ποιοι δικαιούχοι θα δούνε σήμερα λεφτά στους λογαριασμούς τους;

Το να καταπίνεις την τσίχλα δεν είναι ο,τι καλύτερο για την υγεία σου, αλλά -ευτυχώς- ο οργανισμός έχει φροντίσει να καταπολεμά τέτοιες περιπτώσεις. Εκτός αν το παρακάνεις.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η φήμη ότι η τσίχλα, αφού την καταπιείς, μένει για επτά χρόνια στο στομάχι σου, είναι τόσο έγκυρη όσο το ότι αν καταπιείς κουκούτσια από καρπούζι, θα μεγαλώσει μέσα σου ένα καρπούζι.

Κι ενώ η παραπάνω πληροφορία είναι μύθος, κάτι πέρα για πέρα αληθινό είναι ότι η ουσία από την οποία φτιάχνεται δεν χωνεύεται εύκολα. Αυτό σημαίνει μια εβδομάδα, ναι, θα την περάσεις παρέα με τη τσίχλα στο στομάχι σου.

Αυτό επειδή το στομάχι σου «αδειάζει» πιο σπάνια το περιεχόμενο του από το λεπτό έντερο, οπότε ύστερα από αυτό θα κατευθυνθεί προς το παχύ έντερο ώστε τελικά να απομακρυνθεί από τον οργανισμό.

«Η επανειλημμένη κατάποση τσίχλας μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό πέτρας, η οποία με τη σειρά της παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου», αναφέρει ο Edwin McDonald, γαστρεντερολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 trailer: Άσχημος τραυματισμός παίκτη! Χτύπησε σοβαρά και διεκόπη το αγώνισμα! Όλα όσα θα δούμε την Κυριακή (video)

Εν ολίγοις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν μια φορά το χρόνο σου συμβαίνει να καταπιείς κατά λάθος την τσίχλα σου, αλλά φρόντισε να μην το κάνεις συνήθεια και σε καμία περίπτωση να μη το κάνεις επίτηδες ή επειδή βαριέσαι να σηκωθείς να τη φτύσεις.

Πηγή:Lady Like

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share