Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύουμε τους αφρώδεις οίνους στο ψυγείο!

31 Δεκεμβρίου 2017 16:21
Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύουμε τους αφρώδεις οίνους στο ψυγείο!

Γιατί το ψυγείο σας είναι το λιγότερο φιλικό μέρος για τους αφρώδεις οίνους.

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα ποτήρι Prosecco ή σαμπάνια ή κάποιο άλλο αφρώδες κρασί. Χάρη στη γλυκιά και γαργαλιστική τους γεύση κάνουν ακόμα πιο ευχάριστες τις συναντήσεις με φίλους ή τα χαλαρά βράδια στο σπίτι με το σύντροφό σας. Και, ιδανικά, όταν το απολαμβάνετε κρύα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάνω κάτω: Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται από αύριο σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας!

Είναι ωραίο να έχετε πάντα ένα μπουκάλι στο ψυγείο, ακόμα και για τις αναπάντεχες επισκέψεις. Δεν είναι όμως σωστό αν θέλετε να διατηρήσετε αναλλοίωτη την ποιότητα του.

Όπως αποδεικνύεται, το ψυγείο είναι το τελευταίο μέρος που πρέπει να φυλάσσετε τα αφρώδη κρασιά και ειδικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

ύμφωνα με την οινοπαραγωγό Marie-Christine Osselin η χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου αλλοιώνει τη γεύση του αφρώδους κρασιού.

«Αν σχεδιάζετε να απολαύσετε το αφρώδες κρασί σας εντός 3- 4 ημερών από την αγορά του, μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Αν όμως σκοπεύετε να το καταναλώσετε μετά από κάποιες εβδομάδες, είναι καλύτερο να το φυλάξετε σε κάποιο ντουλάπι ή σε ένα άλλο σκιερό μέρος μέχρι να έρθει η στιγμή να το πιείτε», υποστηρίζει η ειδικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τραγωδία που συγκλονίζει παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Τροχαίο με τουλάχιστον 10 νεκρούς... ανάμεσα τους και ένα βρέφος (Photos)

Όπως εξηγεί ο φελλός μπορεί να στεγνώσει λόγω έλλειψης των απαραίτητων επιπέδων υγρασίας. «Καθώς ο φελλός στεγνώνει, το ποτό οξειδώνεται και χάνει την υφή και τα αρώματά του».

Τώρα που ξέρουμε, στην υγειά μας λοιπόν!

Πηγή:Bovary

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share