Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο πλανήτης εκπέμπει SoS! Με τόσο διοξείδιο του άνθρακα ούτε δέντρα δεν μπορούμε να φυτέψουμε!

30 Δεκεμβρίου 2017 13:53
Ο πλανήτης εκπέμπει SoS! Με τόσο διοξείδιο του άνθρακα ούτε δέντρα δεν μπορούμε να φυτέψουμε!

Ακόμα και αν καλύψουμε ολόκληρες τις ΗΠΑ με δέντρα, θα καταφέρουμε να δεσμεύσουμε μόνο το 10% του CO2 που εκπέμπουμε ετησίως
Οι άνθρωποι εκπέμπουν κάθε χρόνο περίπου 30 έως 40 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.


Τα πράγματα είναι τόσο ανησυχητικά που αν αυτά τα νούμερα διατηρηθούν, η θερμοκρασία της Γης θα συνεχίσει να αυξάνεται και τελικά κάποια στιγμή δε θα υπάρχει καμία ζωή.

Τι μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτό;
Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι χρειαζόμαστε έναν τρόπο για να μειώσουμε τα νούμερα αυτά και να αιχμαλωτίσουμε μέρος αυτού του CO2.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν κρύβονται πια! Τρελά ερωτευμένοι Κατσινόπουλος - Φραντζή! Τα πρώτα τρυφερά στιγμιότυπα στα social media....

Η πιο δημοφιλής λύση που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι η φύτευση πολλών δέντρων. Είναι γνωστό ότι τα δέντρα χρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα για να αναπτυχθούν και επίσης απελευθερώνουν οξυγόνο, οπότε αυτό είναι ένα κέρδος.

Ωστόσο, οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι... δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε αρκετά δέντρα για να δεσμεύσουμε την απαραίτητη ποσότητα CO2 και επομένως να επιτύχουμε τους στόχους που θέτει η συμφωνία του Παρισιού.

Για του λόγου το αληθές, ακόμα και αν καλύψουμε ολόκληρες τις ΗΠΑ με δέντρα, θα καταφέρουμε να δεσμεύσουμε μόνο το 10% του CO2 που εκπέμπουμε ετησίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» από τον Καλλιάνο: Απολαύστε τον ήλιο την Πρωτοχρονιά γιατί έρχεται «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών!

Με απλά λόγια δεν υπάρχει αρκετός χώρος στον πλανήτη για να φυτέψουμε τον απαραίτητο αριθμό δέντρων, γι' αυτό η ανθρωπότητα θα πρέπει να στραφεί σ' άλλους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share