Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: Αυτά τα προϊόντα έχουν δηλητηριαστεί στα σούπερ μάρκετ! Μην τα καταναλώσετε!

19 Δεκεμβρίου 2017 15:52
Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: Αυτά τα προϊόντα έχουν δηλητηριαστεί στα σούπερ μάρκετ! Μην τα καταναλώσετε!

Να μην αγοράσουν τα προϊόντα που απειλούν ότι θα μολύνουν οι αναρχικοί, για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017, προειδοποιεί ο ΕΦΕΤ τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας να απομακρύνουν άμεσα τα εν λόγω προϊόντα από τους χώρους πώλησης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

Μεμονωμένες συσκευασίες COCA – COLA σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
Μεμονωμένες συσκευασίες COCA – COLA LIGHT σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
Συσκευασίες Παριζάκι Υφαντής των 500 γρ. και των 350 γρ.
Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.
Ηδη, μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, οι εταιρείες που διαθέτουν στην αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους. «Συνεργάζονται, δε, εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος», σημειώνει ο ΕΦΕΤ στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στα σούπερ μάρκετ λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Αντιεξουσιαστές προειδοποίησαν για δηλητηριασμένα τρόφιμα πασίγνωστων εταιρειών!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων (απεικονίζονται στη συνέχεια), ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα
20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017 :

Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου
Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.
Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος
Καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρείες, οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον Ε.Φ.Ε.Τ., συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβλέψεις: Ποια ζώδια θα πέσουν σε κατάθλιψη τις γιορτές και ποια… θα περάσουν τα ωραιότερα Χριστούγεννα της ζωής τους!

Οι «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» απειλούν

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα αναρχικών με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υποστηρίζει ότι έχει δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Οι «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» σε κείμενό τους στο διαδίκτυο αναφέρουν πως στη συνέχεια θα επανατοποθετήσουν τα προϊόντα σε ράφια σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 20 έως τις 24 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, έχουν ανεβάσει και φωτογραφίες με τον τρόπο που πέρασαν το υδροχλωρικό οξύ μέσα στα προϊόντα. Την κίνησή τους την ονομάζουν «Πράσινη Νέμεσις, Πράξη 3».

Τα προϊόντα που δηλητηριάστηκαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, είναι αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η ομάδα των αναρχικών υποστηρίζει πως προχώρησε σε αυτήν την πράξη επειδή λόγω Χριστουγέννων πλήθος κόσμου θα αφήσει τον «καναπέ του για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι». Και αυτό θα έχει ως θύματα εκατομμύρια «ζωντανά πλάσματα» που «είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους».

Ξεκίνησε έρευνα και η Αντιτρομοκρατική

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share