Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έσκασε βόμβα: Τα πάνω - κάτω με το Δώρο Χριστουγέννων λίγο πριν καταβληθεί! Της κακομοίρας

17 Δεκεμβρίου 2017 12:28
Έσκασε βόμβα: Τα πάνω - κάτω με το Δώρο Χριστουγέννων λίγο πριν καταβληθεί! Της κακομοίρας

Μπορεί στον δημόσιο τομέα, το Χριστουγεννιάτικο δώρο και ο 13ος μισθός να είναι μία ωραία μακρινή και όμορφη ανάμνηση, στον ιδιωτικό τομέα, όμως, το Χριστουγεννιάτικο δώρο δίνεται κανονικά, σύμφωνα τουλάχιστον με την νομοθεσία, ωστόσο τα χρόνια της κρίσης και με την «βουτιά» που είχε κάνει η κίνηση στην αγορά, ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων το είχαν ξεχάσει και αυτό.

Φέτος δεν έχει αλλάξει κάτι. Η κρίση συνεχίζεται. Υπάρχει όμως μία διαφορά που έχει γίνει από τώρα «πονοκέφαλος» για δεκάδες εργοδότες που ίσως και να μην έχουν να δώσουν τα χρήματα του δώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα: "Η Ειρήνη είναι έτοιμη να..."! Ραγδαίες εξελίξεις με το 19χρονο μοντέλο στις φυλακές του Χονγκ Κονκ!

Η καταβολή του θα γίνεται μέσω τραπέζης, ενώ όσοι εργοδότες δεν το καταβάλουν στον τραπεζικό λογαριασμό των υπαλλήλων τους θα πηγαίνουν απευθείας στο αυτόφωρο.

Με λίγα λόγια, φέτος, επειδή το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβάλλεται μόνο μέσω τραπέζης, δεν μπορούν να βάλουν τους υπαλλήλους τους να υπογράψουν ότι το πήραν και να μην το δώσουν. Κάτι που ασφαλώς γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το πιθανότερο βέβαια είναι να γίνει αυτό που είχε δει και πέρυσι το φως της δημοσιότητας και που είχε κάνει αίσθηση στο πανελλήνιο. Να βάλλουν οι εργοδότες τα χρήματα στο τραπεζικό λογαριασμό των υπαλλήλων τους και να τα ζητήσουν στη συνέχεια πίσω, σε μετρητό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε πρωταγωνιστής από το "Υπαστυνόμος Ρεξ" από ανακοπή καρδιάς και δεν το γνώριζε κανείς!

Και όποιος αρνηθεί να τα δώσει να πάρει τον δρόμο της απόλυσης. Μένει να δούμε τι θα γίνει. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου αφού μία μέρα νωρίτερα, λήγει και η προθεσμία καταβολής του Χριστουγεννιάτικου δώρου.

Σημειώνουμε, πάντως, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν εργοδότες που ζήτησαν από υπαλλήλους τους πίσω τα 17 ευρώ της αμοιβής τους για την εργασία τους την Κυριακή. Σκεφτείτε, δηλαδή, τι θα γίνει με το δώρο των Χριστουγέννων που είναι ένας ολόκληρος μισθός…

Πηγή: dete.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share