Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες δεν τρώνε Junk Food μπροστά στους άνδρες!

15 Δεκεμβρίου 2017 20:37
Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες δεν τρώνε Junk Food μπροστά στους άνδρες!

Ποιό είναι το χειρότερο φαγητό για ένα πρώτο ραντεβού; Κάτι με σκόρδο; Λαδωμένα παϊδάκια; Κινέζικο, ενώ δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς τα ξυλάκια; Μήπως η καλύτερη επιλογή είναι ένα τίμιο γεύμα με junk food που μπορεί να νικήσει την αμηχανία και να απορροφήσει καλύτερα το αλκόολ;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference, ερευνητές στο Aarhus University της Δανίας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες δείχνουν διαφορετική διατροφική συμπεριφορά όταν είναι μπροστά τους κάποιος ο οποίος τους αρέσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Ποιοι θα βρουν σήμερα χρήματα - δώρο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς;

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να απορρίψουν τα παχυντικά – αλλα γευστικά – φαγητά όπως οι τηγανιτές πατάτες και να κάνουν επιλογές λιγότερο απολυστικές, αλλά περισσότερο υγιεινές. Είναι μια συμπεριφορά που οφείλεται στην αντίληψη πως οι άντρες δίνουν προτεραιότητα στην ομορφιά.
Οι άντρες από την άλλη, δεν επιλέγουν υγιεινά, αλλά τείνουν να κάνουν περισσότερο ακριβές επιλογές όπως κοκτεϊλ με δυσπρόφερτα ονόματα ή υπερκοστολογημένα φαγητά, προκειμένου να φανούν περισσότερο επιτυχημένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καθαρίστε το έντερο σας από τις τοξίνες και χάστε εύκολα κιλά με αυτή την σπιτική συνταγή!

Αν και όλα αυτά μοιάζουν με πατριαρχικές μπούρδες, ο ερευνητής Tobias Otterbring, επιμένει πως υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία πίσω από αυτές τις συμπεριφορές. “Η παρουσία άλλων ανθρώπων μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές των ανθρώπων”, έγραψε στα συμπεράσματα της έρευνας του. Τα αποτελέσματα ήταν βασισμένα σε μια σειρά πειραμάτων ανθρώπων που βγήκαν για ραντεβού και έφαγαν πράγματα που δεν τους άρεσαν.

Πηγή:vice.com

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share