Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βόμβα στην αγορά: Δύο ελληνικές εταιρείες κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους!

1 Νοεμβρίου 2017 10:17
Βόμβα στην αγορά: Δύο ελληνικές εταιρείες κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Ποια η μεγάλη συμφωνία ΔΕΛΤΑ – ΜΕΒΓΑΛ που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά;

Νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων δημιουργεί η συνένωση δύο δυναμικών εταιρειών, με την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Υπό κοινό έλεγχο τίθενται ΔΕΛΤΑ και ΜΕΒΓΑΛ αλλάζοντας τα δεδομένα στην ελληνική αγορά γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Το βράδυ που έγινε το τροχαίο…» - Η ανατριχιαστική αποκάλυψη του Κωνσταντίνου Αργυρού για τον Παντελή Παντελίδη! (video)

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω συνένωση έγινε ύστερα από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και έτσι προχώρησε στην έγκριση του κοινού ελέγχου της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ και την Οικογένεια Χατζάκου, επικυρώνοντας ουσιαστικά την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Ο κοινός έλεγχος τίθεται άμεσα σε ισχύ!

Με την απόφαση προσδιορίζονται τα πλαίσια, σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργούν οι δύο εταιρείες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και αποδοτική συμφωνία μεταξύ των μερών.

Η υφιστάμενη μετοχική σύνθεση της ΜΕΒΓΑΛ, ΔΕΛΤΑ 43,18% – Οικογένεια Χατζάκου 43,18%, προέκυψε έπειτα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (1/6/16), ενώ παράλληλα η ΜΕΒΓΑΛ έχει πετύχει αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χάσε 5 κιλά σε 2 εβδομάδες»: Η δίαιτα της Ελένης Μενεγάκη από τον διαιτολόγο της… Ηλία Σακκά!

Η εμπειρία της κας Μαίρης Χατζάκου, η οποία συνεχίζει την παράδοση της οικογενείας που ίδρυσε τη ΜΕΒΓΑΛ, και η περαιτέρω συνεργασία με τη ΔΕΛΤΑ αποτελούν εχέγγυα για την περαιτέρω ανάπτυξη της ΜΕΒΓΑΛ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Η ΔΕΛΤΑ και η οικογένεια Χατζάκου προχωρούν έτσι στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο εταιρειών, προσβλέποντας σε μια νέα προοπτική που θα προκύψει και από τις συνέργειες μεταξύ τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα με σημαντικές επενδύσεις την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share