Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να καθαρίσεις τα μήλα! - Εσύ το γνώριζες;

26 Οκτωβρίου 2017 12:00
Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να καθαρίσεις τα μήλα! - Εσύ το γνώριζες;

Εσύ με ποιο τρόπο καθαρίζεις ένα μήλο πριν το φας; Με ένα ξέβγαλμα κάτω από τη βρύση ή με ένα σκούπισμα με το μανίκι σου; Όποια και αν είναι η μέθοδος, πιθανόν να το κάνεις λάθος, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τελικά δεν είναι μύθος αυτό που λένε ότι «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Γιατροί και διατροφολόγοι βάζουν πολύ ψηλά στη διατροφική αλυσίδα το φθινοπωρινό φρούτο και σημειώνουν ότι είναι σημαντικό να το γευόμαστε καθημερινά. Μάλιστα οι ειδικοί συστήνουν αφού το πλύνουμε καλά, να το τρώμε με τη φλούδα του.

Ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πλύνουμε πριν το φάμε;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Απίστευτο κράξιμο στους διάσημους χωρίς καν να αγωνιστούν! "Πάλι κατάφεραν να..."

Εκτός αν είναι βιολογικά, τα μήλα έχουν ψεκαστεί πιθανώς με συνθετικά εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα.

Φαντάσου ότι στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος απαιτεί τα μήλα να πλυθούν με διάλυμα χλωρίνης για δύο λεπτά και να ξεπλυθούν καλά πριν πωληθούν στους καταναλωτές.

Οι ερευνητές, λοιπόν, δοκίμασαν τρία διαφορετικά στυλ πλυσίματος και κατέληξαν σε συμπεράσματα.

Ψέκασαν τα μήλα με εντομοκτόνο και μυκητοκτόνο, εγκεκριμένα από τον διεθνή οργανισμό περιβάλλοντος, και τα άφησαν να δράσουν για 24 ώρες. Επειτα έπλυναν κάθε μήλο με απλό νερό, διάλυμα χλωρίνης που χρησιμοποιείται συνήθως από προμηθευτές φρούτων των ΗΠΑ και διάλυμα νερού με 1% μαγειρικής σόδας.

Και στις τρεις επιλογές, ξέπλυναν στο τέλος τα μήλα με άφθονο νερό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο "Δαίδαλος" βρυχάται! Αγριεύει μέρα με την ημέρα ο καιρός! Αναλυτική πρόγνωση

Το συμπεράσματα που έβγαλαν είναι ότι ο τρόπος καθαρισμού με την μαγειρική σόδα αφαίρεσε τα περισσότερα φυτοφάρμακα από τις άλλες δύο μεθόδους. Μάλιστα, όσο περιέργο κι αν ακούγεται, το καθαρό νερό ήταν πιο αποτελεσματικό από το διάλυμα χλωρίνης!

Οι ερευνητές επομένως προτείνουν πως ο καλύτερος τρόπος για να πλύνεις τα μήλα σου είναι με νερό και με μαγειρική σόδα (ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα για κάθε δύο φλιτζάνια νερό).

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι απαραίτητο και να τα ξεφλουδίσεις, γιατί θα χάσεις όλες τις θρεπτικές ίνες και τις βιταμίνες που έχει η φλούδα.

Πηγή: bovary.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share