Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Steve Jobs: 10 πράγματα που ελάχιστοι γνωρίζουν για τον ιδρυτή της Apple!

6 Οκτωβρίου 2017 12:10
Steve Jobs: 10 πράγματα που ελάχιστοι γνωρίζουν για τον ιδρυτή της Apple!

O Steve Jobs έγραψε την δική του ιστορία στην τεχνολογία. Πρωτοπόρος, πανέξυπνος και έτοιμος για όλα, ίδρυσε μια εταιρία που σήμερα έξι χρόνια από τον θάνατό του, είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες στον πλανήτη.

«Έφυγε» σε μικρή ηλικία μόλις στα 56 του χρόνια. Η ζωή του ήταν γεμάτη από χρήμα, δόξα και εμπειρίες. Κάποια πράγματα σε αυτήν θα σας αφήσουν έκπληκτους επειδή είναι τραβηγμένα ή απλώς επειδή δεν τα γνωρίζατε.

1. Υιοθετήθηκε λίγο μετά την γέννησή του. Ο βιολογικός του πατέρας ήταν από την Συρία και το όνομα του ήταν Abdulfattah Jandali.

2. Όταν τον ρώτησαν γιατί ονόμασε την εταιρία του Apple, η απάντησή του ήταν, «Επειδή θα ήταν πριν από την Atari στον τηλεφωνικό κατάλογο». Ο Jobs δούλεψε για ένα φεγγάρι στην Atari και λάτρευε τα μήλα. Βέβαια, είπε πως ο χρόνος τον πίεζε εκείνη την μέρα και έπρεπε να βρει ένα όνομα μέχρι τις 5 το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος στο θρίλερ με τα οστά στο Σούνιο! Σε ποιον ανήκουν τελικά;

3. Όταν εκδιώχθηκε από την εταιρεία του, πέρασε 7 μήνες στην Ινδία. Εκεί πειραματίστηκε με ναρκωτικές ουσίες και με την ανατολική φιλοσοφία του Ζεν Βουδισμού. Αργότερα είπε πως το ότι έπαιρνε για μια περίοδο LSD, «Ήταν το ένα από τα δυο ή τρία σημαντικότερα πράγματα που είχε κάνει στην ζωή του».

4. Μαζί με τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak, έφτιαξαν το θρυλικό παιχνίδι του Atari, Breakout. Η Atari έδωσε στο Jobs 5.000 δολάρια ως αμοιβή για το παιχνίδι, αλλά όταν ο Jobs πήγε στον Wozniak, του είπε πως τους είχαν δώσει μόνο 700 δολάρια. Του έδωσε τα 350 και εκείνος κράτησε τα υπόλοιπα 4.650!

5. Έκανε ένα παιδί εκτός γάμου όταν ήταν 23 ετών. Αρχικά, αρνήθηκε ότι είναι ο πατέρας της μικρής Lisa λέγοντας μάλιστα πως ήταν στείρος, με την μητέρα της να την μεγαλώνει με επιδόματα πρόνοιας. Αργότερα, μάλλον το μετάνιωσε και έγινε ένας καλός πατέρας για την Lisa Brennan, που άλλαξε το όνομά της σε Lisa Brennan – Jobs. Ο Apple III λεγόταν και αλλιώς, «Lisa Computer».

6. Δεν έδινε ποτέ λεφτά σε φιλανθρωπίες. Για την ακρίβεια, τις πρώτες μέρες της Apple, τερμάτισε τα φιλανθρωπικά προγράμματα της εταιρείας, λέγοντας πως θα τα ξανανοίξει, όταν η εταιρεία γίνει περισσότερο επικερδής. Και παρόλη την επιτυχία της Apple, οι φιλανθρωπίες δεν επανήλθαν ποτέ.

7. Ήταν πάντα ένας εντυπωσιακός άντρας, ψηλός, πλούσιος και δυναμικός. Είχε πολλές κατακτήσεις. Μεταξύ των πιο γνωστών, ήταν η ηθοποιός Diane Keaton και η τραγουδίστρια Joan Baez.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Νέα αποθέωση για Μαυρίδη και κράξιμο για τα βάναυσα αγωνίσματα!

8. Ο ετήσιος μισθός του στην Apple ήταν πάντα 1 δολάριο. Βέβαια, τα λεφτά που έβγαζε προέρχονταν από τις 5,5 εκατ. μετοχές του στην Apple και ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών που είχε στην Disney, μετά την πώληση της Pixar.

9. Δεν έβαλε ποτέ πινακίδες στο αυτοκίνητό του. Πως τα κατάφερε; Η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει έναν νόμο που λέει πως οι ιδιοκτήτες καινούργιων αυτοκινήτων, έχουν περιθώριο έξι μηνών για να βάλουν πινακίδες. Οπότε ο Jobs, άλλαζε αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις Σαββατοκύριακου από την Άση Μπήλιου! (video)

10. Το γραφείο του και η ταμπέλα με το όνομά του στα γραφεία της Apple παρέμειναν ανέπαφα μετά τον θάνατό του, στις 6 Οκτωβρίου του 2011.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share